Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Veća podrška za marginalizovane grupe!
Zaječar: Veća podrška za marginalizovane grupe!

Zaječar: Veća podrška za marginalizovane grupe!

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Udruženjem obolelih od cerebralne i dečije paralize, a u okviru Zajedničkog programa za inkluziju romske dece i dece iz osetljivih grupa, organizovao je danas posetu Centra za socijalnu integraciju Vidin u cilju kulturološke razmene.

Program se sastojao iz  tri oblasti, kulinarske veštine, kreativne veštine i prikaz srpskih narodnih igara.

Emilija Josifova predsednik  Centra za socijalnu integraciju Vidin kaže da ima saradnju dugu 10 godina sa organizacijama iz Zaječara. 

Ivan Simić sekretar Društva obolelih od cerebralne paralize Zaječar ističe važnost ove posete.

„Nadamo se da je ovo početak jedne dobre saradnje i nama je cilj da zajendo apliciramo i za veće projekte kod EU, a ovo je početak cele te akcije“, kaže Simić.

I Osnovna škola „Ljuba Nešić“ iz Zaječara uključila se u ovu akciju.

„Naša škola već godinama ostvaruje dobru saradnju sa Crvenim krstom, a naša učiteljica Marija Jonović radi sa decom iz marginalizovanih sela Vratarnica, Zagrađe, Marinovac i Grlište. Cilj je pomoć i podrška u učenju“ kaže Jelena Stanković direktorka škole.

Vladan Marković ispred Crvenog krsta naglašava značaj ovog druženja.

„Važno je da ova deca  imaju dobro detinjstvo i sve ono što njihovi vršnjaci imaju“, kaže Marković.

 Organizovani program obuhvata promociju Programa inkluzije, podršku osoba sa invaliditetom, promociju srpske kulture i tradicije kao i jačanje novoformirane grupe za podršku dece korisnika Narodne kuhinje i inkluzije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>