Najnovije vesti
Home / Zaječar info / VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE VOZAČE: Duplo veće kazne za prekršaje
VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE VOZAČE: Duplo veće kazne za prekršaje

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE VOZAČE: Duplo veće kazne za prekršaje

Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje bi uskoro trebalo da se nađu pred ministrima u Vladi, a zatim i pred poslanicima u Parlamentu, duplo će povećati određene kazne.

Tako će se za vožnju bez upaljenih svetala umesto sadašnjih 3.000 kažnjavati sa 6.000 dinara, a nevezivanje pojasa i korišćenje mobilnog telefona kažnjavaće se sa 10.000 dinara.

Takodje, izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja predvidjaju da kazna za prekoračenje brzine van naselja do 20 km/h i u naselju do 10 km/h ubuduće iznosi 6.000 dinara, dok će kazna za prekoračenje brzine van naselja za 21 do 40 km/h i prekoračenje brzine u naselju za 11 do 20 km/h iznositi 10.000 dinara.

Na isti način biće duplirane i kazne za nepropisno parkiranje i nekorišćenje pokazivača pravca pri promeni pravca kretanja, za koje bi vozači po novom zakonu mogli da izdvoje čak 10.000 dinara, dok će kazne za vožnju sa registracionom nalepnicom kojoj je istekao rok važnosti i za prekoračenje brzine u zoni usporenog saobraćaja za 11 do 30 km/h, iznositi od 6.000 do 20.000 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>