Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Važan koordinaran rad svih službi na suzbijaju prometa duvana na crnom tržištu
Važan koordinaran rad svih službi na suzbijaju prometa duvana na crnom tržištu

Važan koordinaran rad svih službi na suzbijaju prometa duvana na crnom tržištu

Danas je održana sednica saveta Zaječarskog upravnog okruga na čijem dnevnom redu se našla problematika zimskog održavanja puteva i promet duvana na crnom tržištu.

Na sednici je bilo reči o tome koliko su lokalne samouprave pripremljene za  predstojeću zimsku sezonu.

„Sve lokalne samouprave sa ovog područja su pripremile svoje službe za ovu zimsku sezonu, obavljena je kompletna smotra mehanizacije, pripremljene su odgovarajuće količine soli i rizle“, rekao je načelnik Zaječarskog upravnog okruga i dodao da se ne zna kakva će zima biti, ali da su lokalne samouprave u stanju da pored postojeće mehanizacije angažuju i dodatne, ako za to bude bilo potrebe.

Suzbijanje prometa duvana je bila druga tema sednice Saveta Zaječarskog upravnog okruga, a bilo je reči o tome i  kakva je situacija na području Zaječarskog upravnog okruga, koliko su inspekcije uspešne u suzbijanju i koliko se uspešno bore sa ovim problemom.

„Sredinom maja oformljena je  radna grupa koja se bavi sprečavanjem prometa duvana. Vrlo je važno da sve službe, organi lokalne samouprave organizovano i koordinirano rade na rešavanju ovog problema, a kako bi se promet duvana sveo na što manju meru“, rekao je Paunović i naglasio da je koordinacija rada svih službi koje se bave ovom tematikom vrlo važna.

„Kada je Zaječarski okrug u pitanju do sada je zaplenjeno 400 kg rezanog duvana,  što  govori da je  koordinacija  između ovih organa mnogo bolja“, kaže Paunović.

 

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>