Najnovije vesti
Home / Društvo / VANREDNO STANJE NA TERITORIJI cele zemlje: Od sutra bolnice čuva vojska, a za kršenje propisa i izolacije i do tri godine zatvora – Škole verovatno neće biti otvorene do kraja godine
VANREDNO STANJE NA TERITORIJI cele zemlje: Od sutra bolnice čuva vojska, a za kršenje propisa i izolacije i do tri godine zatvora – Škole verovatno neće biti otvorene do kraja godine

VANREDNO STANJE NA TERITORIJI cele zemlje: Od sutra bolnice čuva vojska, a za kršenje propisa i izolacije i do tri godine zatvora – Škole verovatno neće biti otvorene do kraja godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je odlučeno da na teritoriji cele zemlje bude proglašeno vanredno stanje i dodao da će biti ograničeno kretanje starijih od 65 godina kao i da će biti obustavljena nastava u školama i fakultetima a da će biti zatvoreni i vrtići.

Vučić je u Palati Srbija rekao da je pred državom borba za „naše roditelje i starije“, osobe koji su najveća meta napada korona virusa i da je zbog toga odlučeno da penzioneri i stariji od 65 godina moraju da u narednom periodu ostanu u svojim kućama.

„Naredna tri dana ćemo proveravati i ako kršenja budu veća od 0,1 ili 0,2 odsto moraćemo da donesemo obavezujuću odluku da svi ostanu u svojim kućama i dvorištima. To je najdisciplinovaji deo stanovništva i molim ih kao Boga da poslušaju jer ovo radimo zbog njih“, rekao je Vučić.

On je naveo da će školski program biti emitovan preko televizijskih kanala i da škole verovatno neće biti otvorene do kraja godine.

Od sutra će srpske bolnice čuvati vojska, kako bi se sprečio ulazak potencijalnih prenosioca virusa u njih. Osim toga, oni koji prekrše odluku o izolaciju, moći će da budu osuđeni na zatvor od tri godine.

Kao još jednu od preventivnih mera kako bi se sprečilo širenje korona virusa, Vlada Srbije je proširila listu zemalja čijim državljanima je zabranjen ulazak u našu zemlju. Sada ih je ukupno 12, a ta mera dotiče i naše državljane, jer će svi oni koji odatle dozale, imali simptome ili ne, morati da provedu 14 dana u pod zdravstvenim nadzorom, odnosno u samoizolaciji ili kućnoj izolaciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>