Najnovije vesti
Home / Vesti / „VANJIN JAZ“ UREĐEN I OBOGAĆEN NOVIM DEČIJIM SPRAVAMA
„VANJIN JAZ“ UREĐEN I OBOGAĆEN NOVIM DEČIJIM SPRAVAMA

„VANJIN JAZ“ UREĐEN I OBOGAĆEN NOVIM DEČIJIM SPRAVAMA

Zaječarci će ove godine ponovo moći da uživaju u kupanju, sunčanju, hladu topola, ali i u sportskim aktivnostima na Vanjinom jazu. 

Jedno od najomiljenijih izletišta Zaječaraca ovih dana se uređuje punom parom. Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ uređuju zelene površine oko samog kupališta, ali i u njegovoj neposrednoj blizini. Ove godine, prostor je obogaćen i dečijim igračkama, kako bi najmlađi, osim kupanja, mogli dodatno da se zabave.

„Kupalište „Vanjin jaz“ je spremno za početak nove sezone. Zelene površine oko kupališta, ali i okoline su uređene, zahvaljujući angažovanju radnika JKP „Timok održavanje“, a postavljene su i korpe za smeće. Ove godine su postavljene i dečije sprave, golovi za mali fudbal, tako da će najmlađi pored kupanja moći lepo i da se zabave“, rekla je Jasmina Basalić, šef Službe „Zelenilo“.

Osim Vanjinog jaza, aktivno se radi i na sređivanju parkova i igrališta, kako u gradu, tako i u naseljima.

„Radimo i na uređenju parkovskog mobilijara i u gradu, ali i u naseljima. Trenutno uređujemo klupe u centru grada i na Kraljevici, postavili smo i nove klupe  na Sunčanoj stazi, a radimo i na sređivanju igrališta u naseljima. Kada to kažem, mislim na popravljanje ljuljaški, klackalica, polomljenih delova koje zatičemo na igralištima“, dodala je Basalić.

Ona je apelovala na građane, da prilikom boravka na nekom od gradskih izletišta, ne ostavljaju smeće za sobom, kako bi zelene površine ostale čiste i uredne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>