Najnovije vesti
Home / Ritam grada / UŽIVAJTE U PROLEĆNOM DANU- U Zaječaru danas do 15 stepeni!
UŽIVAJTE U PROLEĆNOM DANU- U Zaječaru danas do 15 stepeni!

UŽIVAJTE U PROLEĆNOM DANU- U Zaječaru danas do 15 stepeni!

U istočnoj Srbiji od jutros umereno oblačno, a sitna kiša pada u okolini Negotina i Žagubice. U Zaječaru sunčano i toplo, u 9 sati izmereno 13 stepeni, pa je tako naš grad jutros najtopliji u Srbiji. Do kraja dana u Zaječaru se očekuje temperatura do 15 stepeni. Od subote pad temperature.  

Meteorolozi za danas najavljuju neočekivano visoke temperature za ovo doba godine, koje će u nekim krajevima zemlje prelaziti i 15-ti podeok, što utiče na dobru prohodnost puteva, saopštio je AMSS.

Kolovozi na putevima I, II i III prioriteta su vlažni. Ponegde magla smanjuje vidljivost i do 100 metara. Učestali su sitni odroni duž svih nestabilnih kamenih kosina, najizraženiji na Đerdapskoj magistrali. Moguća je poledica u jutarnjim časovima.

Oprez se savetuje najviše na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure, zbog česte pojave odrona, a najviše ih ima na drinskoj, ibarskoj i đerdapskoj magistrali, kao i kroz ovčarsko-kablarsku klisuru.

Izgledi vremena do 1. marta su da će u četvrtak i petak u većem delu zemlje biti pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom od 15 do 20 stepeni C. U petak sredinom dana na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom i padom temperature uz umeren i jak severozapadni vetar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>