Najnovije vesti
Home / Vesti / UŽIVAJTE ODGOVORNO: Samo pivo, rok i reciklaža na Gitarijadi
UŽIVAJTE ODGOVORNO: Samo pivo, rok i reciklaža na Gitarijadi

UŽIVAJTE ODGOVORNO: Samo pivo, rok i reciklaža na Gitarijadi

Posetioci Gitarijade će i ove godine, sa Zaječarskim pivom u ruci, odgovorno uživati u rok muzici, u najzelenijem zaječarskom parku Kraljevica.

Da bi ovo izletiše ostalo zeleno i čisto nakon 53. Gitarijade, kompanija „Heiniken“ Srbija, u saradnji sa Ekostar Pak, Gradom Zaječarom i JKSP Zaječar, pokrenula je, sa svojim Zaječarskim pivom, društveno odgovornu akciju „Za zelenu Srbiju“.

Cilj ove akcije je da se podigne svest posetilaca najstarije rok manifestacije u Evropi, i samih potrošača, o važnosti reciklaže i očuvanja životne sredine. Tim povodom, na koncertnom prostoru Gitarijade i u kampu festivala, biće postavljene vidno obeležene kante i kontejneri za reciklažni otpad. Sve što ljubitelji piva i posetioci Gitarijade treba da urade je da na označenim mestima recikliraju plastične čaše i limenke Zaječarskog piva.

Tokom festivala, JKSP će svakodnevno sakupljati i razvrstavati limenke, PET boce i plastične polipropilenske transparentne čaše, koji će se dalje reciklirati, dobijajući svoju novi namenu, dok će Kraljevica ostati čista i zelena za sve Zaječarce i njihove goste.

Kompanija „Heiniken“ Srbija nastaviće da promoviše recikliranje kao odgovorni vid  ponašanja tokom predstojećih letnjih festivala širom Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>