Najnovije vesti
Home / Bor / UŽAS U ŠARBANOVCU: Pomahnitali bik gazdi smrskao glavu i na rogovima izneo njegovog sina
UŽAS U ŠARBANOVCU: Pomahnitali bik gazdi smrskao glavu i na rogovima izneo njegovog sina
FOTO: S.Z.B

UŽAS U ŠARBANOVCU: Pomahnitali bik gazdi smrskao glavu i na rogovima izneo njegovog sina

Milan Lupulović (71), iz borskog sela Šarbanovac, je poginuo, dok je njegov sin Dragan (40), teško povređen kada ih je na njihovom imanju napao bik Boško, težak oko 500 kilograma, koga su čuvali nekoliko godina!

 - Ustao sam i, po običaju, otišao u štalu da nahranim bika – uzrujan je Dragan. – Kada sam otvorio vrata, nisam zatekao bika kod jasala. Ne znam kako, ali je, nekako, uspeo da se odveže. Stajao je na sredini štale i gledao u mene, piše Blic.

Dragan za Blic kaže da se nije uplašio, jer bika čuva nekoliko godina i, kako kaže, nikada nije bio agresivan.

 -Ne znam šta se desilo, jer se sve odigralo veoma brzo – u šoku je Dragan. – Samo sam video kako se bik zatrčao ka meni. Podigao sam ruke i sledeće čega se sećam je kako me on, između rogova, nosi i juri po dvorištu.

U jednom trenutku, bik je zbacio Dragana i pokušao da ga ubode rogovima. Ali, tada je iz kuće istrčao Milan, koji je pokušao da smiri bika.

- Mislim da i tata nije mogao da veruje šta se dešava – lije suze Dragan. – bik se okrenuo ka njemu. A, onda se, nakon nekoliko sekundi, zatrčao ka njemu i uboo ga rogovima u stomak! Otac je jauknuo i stopoštao se u dvorište.

Bik je nastavio da gazi Milana. Životinja, teška pola tone, slomila je nesrećnom čoveku glavu, kao lubenicu.

 - Majka Ruža, jedva pokretna, pokušala je da odbrani oca, ali je bik nasrnuo i na nju. Ali, u tom trenutku su sa susednih imanja dotrčale komšije, opkolile bika i krenule da ga ubadaju vilama. Bik je skakao, kao da je bio priključen na struju. Pokušavao je još nekoga da povredi. Ali, komšije su uspele da ga, na jedvite jade, uteraju u štalu i zaključaju – u dahu za Blic priča Dragan.

Pozvana je odmah Hitna pomoć, ali su lekari samo mogli da konstatujku da je Milan preminio od zadobijenih povreda, dok je Dragan prošao sa lakšim ozledama.

- Terao sam oca nekoliko puta da prodamo bika i stari traktor – plače Dragan. – Hteo sam da kupimo noviji traktor i obrađujemo zemlju, ali tata nije hteo da se odvoji od Boška. A, bik mu je, eto, došao glave.

Izvor: Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>