Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Usvojen Završni račun budžeta za 2016. godinu
Usvojen Završni račun budžeta za 2016. godinu

Usvojen Završni račun budžeta za 2016. godinu

U Zaječaru se danas održava druga po redu sednica Skupštine grada.

Odbornici su nakon jednosatne diskusije većinom glasova usvojili odluku o završnom računu  budžeta grada za 2016. godinu.

Na početku današnje sednice preuzeli su mandate novi odbornici, nakon što su nekim odbornicima istekli mandati pre isteka vremena na koje su izabrani zbog njihovog angažovanja na drugim funkcijama, koje su ne spojive sa funkcijom odbornika.

Nakon što su im verifikovani mandati novi odbornici su položili zakletvu.

Odbornici opozicije uglavnom su kritikovali način zakazivanje sednice, odnosno to što je ova sednica zakazana po hitnom postupku.

Govoreći o usvanjanju završnog računa grada Zaječara za 2013.godinu, odbornik Dr Nenad Ristović komentarisao je i pojedine stavke budžeta. On je, izmedju ostalog, skrenuo pažnju da na poziciji obrazovanje, ostvarenje budžeta mora da bude 100 odsto.

Osvrćući se na ovu diskusiju predsenik Skupštine Stefan Zankov podsetio je da je u 2016. godini plaćeno školama ukupno 160 miliona dinara, od čega osnovnom obrazovanju 118 miliona a sredjnoškolskom 142 miliona, što je više nego 2012, 2013, 2014 i 2015. budžetske godine zajedno.
Zankov je podsetio i da zaposlenima u vrtićima, kojima su plate kasnile šest meseci, sada kasne samo 15 dana, da se porodiljama i studentima isplate vrše redovno, mesec za mesec. Kaže da se situacija u gradu menja i podseća da se ovih dana sređuje hala u Biznis inkubator centru, te da se očekuje da se tamo uskoro zaposli 200 radnika.

„Moj motiv za učešće u nekoj vlasti je da li radimo bolje ili gore. Dakle, imali smo bolje rezultate u prošloj godini. Sada se nadam da će ova vlast imati još bolje rezultate“, kaže Zankov.

Odbornik Dr Mirko Nikolić smatra, da većina diskusija koje se odnose na usvajanje završnog računa grada nije utemeljeno na činjenicama.

„Mnogo je više pozitivnih stvari nego negativnih u Završnom računu za 2016.godinu i mnogo je više pozitivnih stvari u odnosu na završne račune u prethodnim godinama“, kaže dr Nikolić.

Odluku o završnom računu grada za 2016. godinu odbornici su usvojili sa trideset i jednim glasom ZA, deset glasova protiv, dok je pet odbornika bilo uzdržano.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>