Najnovije vesti
Home / Društvo / Usvojen KODEKS PONAŠANJA gradskih službenika i nameštenika
Usvojen KODEKS PONAŠANJA gradskih službenika i nameštenika

Usvojen KODEKS PONAŠANJA gradskih službenika i nameštenika

Na sednici Gradskog veća održanoj danas u Zaječaru, većinom glasova usvojen je Nacrt Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika grada Zaječara. Reč je o skupu pravila koji sadrži profesionalne i etičke standarde za obavljanje službenih poslova i ostvarivanje komunikacije sa strankama u cilju obezbeđivanja kvaliteta i dostupnosti usluga, kao i o podsticanju poverenja u integritet, nepristrasnost i efikasnost organa, organizacija i službi osnovanih od strane grada Zaječara.

„Ovim Kodeksom propisani su neki osnovni principi na osnovu kojih treba da se ponašaju zaposleni, kao što su principi zakonitosti, nepristrasnosti, zabrane diskriminacije…“, naveo je Slobodan Videnović, načelnik Gradske uprave u Zaječaru i dodao:

„Kodeks predstavlja skup pravila kojih treba da se pridržavaju u radu službenici i nameštenci. Bliže objašnjava način postupanja službenika u skladu sa podnescima stranaka, način i rokove za odgovor, a novina je da se uvodi i odgovornost zaposlenih u vezi ponašanja po kodeksu, tako da će na osnovu pritužbi na rad zaposlenih u lokalnoj samoupravi, moći da se izreknu disciplinske mere“.

Podsetimo, kodeks ponašanja gradskih funkcionera u Zaječaru je usvojen 2016. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>