Najnovije vesti
Home / Vesti / Uspešno realizovana akcija čišćenja obale Grliškog jezera (FOTO)
Uspešno realizovana akcija čišćenja obale Grliškog jezera (FOTO)

Uspešno realizovana akcija čišćenja obale Grliškog jezera (FOTO)

Ekološka akcija čišćenja obale Grliškog jezera, kod Leskovca, koja je organizovana minulog vikenda u tom zaječarskom selu, uspešno je realizovana. Oko 50 učesnika prikupilo je značajnu količinu smeća, uglavnom plastičnih flaša, kesa, konzervi i sličnog otpada, koje su za sobom ostavili nesavesni ribolovci i koje je donela prolećna bujična voda iz okolnih sela.

„Kao i prethodnih godina, ponovo apelujemo na ribolovce i ostale izletnike, da sve što iz grada ponesu na izlet ili pecanje, a više im nije potrebno, da uredno sakupe i sa sobom ponesu nazad do prvog kontejnera, kako bi očuvali zdravom ne samo vodu koju svi pijemo, a koju retko koji grad u Srbiji trenutno ima, već i čistu obalu, na zadovoljstvo svih koji ponovo dođu na Grliško jezero“, apeluju organizatori.

Eko dan na Grliškom jezeru organizovalo je Udruženje rekreativnih ribolovaca “Ribolovac“ iz Zaječara, u saradnji sa Odredom izviđača “Đorđe Simeonović“, Ribarskim udruženjem “Zaječar“ iz Zaječara i Javnog komunalno-stambenog preduzeće “Zaječar “.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>