Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Uspešno očišćen deo korita LUBNIČKE REKE -U akciji učestvovalo 15 volontera (FOTO)
Uspešno očišćen deo korita LUBNIČKE REKE -U akciji učestvovalo 15 volontera (FOTO)

Uspešno očišćen deo korita LUBNIČKE REKE -U akciji učestvovalo 15 volontera (FOTO)

U subotu, 9. septembra, realizovana je prva radna akcija čišćenja dela korita Lubničke reke, u okviru projekta „ZAzeleni“. U akciji čišćenja reke, pored koje je locirana divlja deponija, učestvovalo je 15 volontera. Volonteri su nakon nekoliko sati rada uspeli da uklone preko 25 džakova smeća. Deo prikupljenog otpada je u saradnji sa preduzećem „Eva“ iz Kladova prosleđen na reciklažu.

Prilikom sakupljanja smeća prikupljeni su čepovi sa plastičnih flaša, koji će biti predati Timočkom omladinskom centru u cilju davanja podrške akciji „Čep za hendikep“.

U septembru je predivđeno organizovanje još jedne radne akcije, javno predavanje u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje „Timok“, kao i raspisivanje likovnog konkursa u cilju promocije zaštite životne sredine.

Projekat „ZAzeleni“ sprovodi Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara, u okviru nacionalnog programa „Mladi su Zakon“ a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, u saradnji sa resurs centrom Odred izviđača „Đorđe Simeonović“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>