Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Uspešno izvedena pokazna vežba u pružanju prve pomoći u zaječarkoj školi „Ljuba Nešić“
Uspešno izvedena pokazna vežba u pružanju prve pomoći u zaječarkoj školi „Ljuba Nešić“

Uspešno izvedena pokazna vežba u pružanju prve pomoći u zaječarkoj školi „Ljuba Nešić“

Povodom obeležavanja Dečije nedelje u Osnovnoj školi „Ljuba Nešić“ u Zaječaru, zaječarski Crveni krst organizovao je pokaznu vežbu pružanja prve pomoći. Zaječarski „petlići“, koji su nedavno osvojili titulu državnih prvaka u pružanju prve pomoći, pokazali su svoja znanja i veštine svojim vršnjacima u pokaznoj vežbi iz ove oblasti. 

Pokazna vežba u pružanju prve pomoći u zaječarskoj Osnovnoj školi „Ljuba Nešić“ uspešno je izvedena. Učenici odeljenja II-2 ove škole, koji su nedavno na Državnom takmičenju u pružanju prve pomoći poneli titulu najbolje ekipe, rado su svojim vršnjacima pokazali stečeno znanje i veštine iz ove oblasti. Prema rečima direktorke ove škole Jelene Stanković, ovakva pokazna vežba je veoma važna kako bi od malih nogu deca naučila da iskažu humanost i pomažu drugima u nevolji.

„Učenici koji izvode pokaznu vežbu bili su na Državnom prvenstvu Srbije u pružanju prve pomoći i osvojili zlato. Mi smo zbog toga, u okviru Dečije nedelje, organizovali pokaznu vežbu prve pomoći, kako bi deca naučila kako to treba u svakom trenutku da iskažu humanost i pomažu drugima u nevolji“, istakla je direktorka škole.

Prema rečima učiteljice Marije Jonović, ova pokazna vežba je od velikog značaja za sve učenike ove škole, a „petlići“ koji su doneli zlato u gradu na Timoku, ponos su ove škole.

„Mi smo još prošle godine krenuli sa vežbanjem prve pomoći i aktivnim radom. Jako sam ponosna na svoje odeljenje jer smo mi to sve započeli kroz igru a tako se najlaše i uči.Ova deca, na njihov način pokazuju šta znači život“.

Prema rečima nadležnih iz Crvenog krsta, veoma je važno još od malih nogu naučiti kako pružiti prvu pomoć a ovakve pokazne vežbe mališana su od velikog značaja.

„Cilj ove pokazne vežbe je, pre svega, obeležavanje Dečije nedelje na ovaj način ali i prezentiranje naučenih veština prve pomoći. Deca su na ovaj način pokazala svojim vršnjacima da nije teško naučiti kako pružiti prvu pomoć i da može svako ko želi da to i nauči. To će im svakako biti od velike pomoći kroz njihovo dalje odrastanje“, rekao je Predrag Kocić, saradnik u Crvenom krstu u Zaječaru.

Podsetimo, na Državnom takmičenju ekipa Crvenog krsta Srbije u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda stanja i oboljenja, ekipa iz Zaječara, najmlađa u kategoriji Petlića, osvojila je 1. mesto i zlatnu medalju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>