Najnovije vesti
Home / Ritam grada / USPEŠNA akcija čišćenja brane na Timoku! Popova plaža polako dobija novi sjaj! (FOTO)
USPEŠNA akcija čišćenja brane na Timoku! Popova plaža polako dobija novi sjaj! (FOTO)
Foto: Živojin Zdravković

USPEŠNA akcija čišćenja brane na Timoku! Popova plaža polako dobija novi sjaj! (FOTO)

Na Popovoj plaži u Zaječaru jutros je zavšeno čišćenje i postavljanje brane, u toku je postavljanje suncobrana, uređenje pločnika…  

Danas su radnici Sportsko poslovnog centra „Timok“, JKP Vodovod, Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Kraljevica“, JKP Higijena, zajedno sa građanima Zaječara koji su se odazvali ovoj akciji, uspešno očistili branu na Timoku, nakon čega je ona podignuta.

Slađana Dolaš, naša sugrađanka koja već 10 godina dolazi na Popovu plažu, kaže da poslednjih godina nije uživala u prizoru jer je plaža bila u katastrofalnom stanju ali je koliko je mogla, davala svoj doprinos:

„Ovo je izvor života našeg grada. Žalosno je da ovakve reke imamo a da su one toliko zapuštene i da niko ne vodi računa o tome. Već godinama unazad, kad god mogu, dođem, ribam branu i čupam travu, niko me ne tera ali ja to volim. Ovde sam i prepodne i popodne. Žalosno je što je jedan čovek to sve stvorio a onda je sve to drugi uništio“, rekla je naša sugrađanka.

Zaječarac Mališa Mitić, još jedan je od mnogih dobrovoljaca koji se odazvao akciji čišćenja brane.

„Ja sam se odazvao da bi plažu uredili zbog naše dece, omladine i starijih ljudi, da bi imali gde da se kupaju i opuste“.

Na Popovoj plaži je počeo sa radom i vodoskok u samom Timoku, u toku je čišćenje staza, kao i postavljanje dodatnih suncobrana, kako bi roditelji sa decom mogli da se igraju i borava u hladu.

Milan Stamenković je sa detetom uživao na, sada već uređenom kupalištu:

„Vidi se da se nešto radi i sigurno će biti lepše nego do sada. Evo ja sam sa detetom došao da se poigramo malo u pesku, još se nismo kupali ali uživamo ovako i provodimo vreme“, rekao je Stamenković za naš portal.

I narednih dana, prema najavama čelnika grada, nastavljaju se radovi na uređenju Popove plaže, koja će uskoro dobiti potpuno novi izgled.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>