Najnovije vesti
Home / Ritam grada / USKORO! Pozorišne predstave i u zaječarskim selima
USKORO! Pozorišne predstave i u zaječarskim selima

USKORO! Pozorišne predstave i u zaječarskim selima

Zaječarsko pozorište će uskoro, pored redovnog repertoara koji ima, pokrenuti akciju pod nazivom „Selu u pohode“. 

Plan je da akcija počne već ovog meseca. Predstave, večernje i dečije, bi se po zaječarskim selima izvodile tri do četiri puta mesečno po simboličnim cenama.

-Mogu slobodno reći da je ovo čak i jedna misija jer se po selima malo toga dešava pa mislim da bi to bilo zanimljivo, pre svega za ljude koji tamo žive. Želimo da im malo obogatimo život na selu i to će biti zanimljivo iskustvo i za njih i za nas. To se dugo nije radilo u zaječarskom Pozorištu. Mi ćemo pokušati i suguran sam da ćemo uspeti u dogovoru sa mesnim zajednicama da izgostujemo kod njih u nekom adekvatnom prostoru. Za sada postoji problem oko grejanja, nemoguće je igrati u domovima kulture koji su hladni, ali dok su niže temperature možemo da igramo i po školama. Večernje predstave ćemo igrati u domovima kulture u ambijentu koji je primeren. Videćemo koliko će to biti isplativo, ali vredi pa neka budemo i na nuli,  kaže Davor Marušić, upravnik Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

On ističe i da se nadaju dobrom odzivu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>