Najnovije vesti
Home / Društvo / Uskoro BUNGALOV NASELJE NA KRALJEVICI!
Uskoro BUNGALOV NASELJE NA KRALJEVICI!

Uskoro BUNGALOV NASELJE NA KRALJEVICI!

Grad Zaječar i Opština Vidin kroz zajedničku saradnju do novembra 2018. godine realizuju dva projekta koja se finansiraju iz IPA fondova EU.

Jedan od projekata tiče se razvoja konkurentnih turističkih atrakcija za održavanje festivala, a u okviru ovog projekta na Kraljevici će biti izgrađeno 14+2 bungalova sa pratećim sadržajima. Ovaj projekat je vredan 496.767 evra, a od ovih sredstava grad Zaječar iskoristiće oko 320 hiljada evra. Ostala sredstva iskoristiće Vidinska filharmonija za nabavku instrumenata.

Početak radova na Kraljevici juče su obišli predstavnici Zaječara i Vidina.

„U prilici smo da danas, ovde na Kraljevici, pokrenemo projekat  vredan preko 320.000  evra, izgradnju 14+2, odnosno 16 bungalova  sa pratećim objektima , gde će biti i sala za ručavanje sa 60 mesta koliki su i smeštajni kapaciteti u ovih 16 bungalova, gde će biti i sanitarni čvorovi i sve ono što je od pratećih higijenskih uslova potrebno za jedano ovakvo naselje koje će biti zaštićeno i ogradom“, navodi gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i dodaje:

„Nadam se da će grad Zaječar i svi gosti koji  dođu u grad imati mnogo bolje uslove nego što su do sada imali. Kada to kažem, mislim i na Gitarijadu, i na mnoge sportske ekipe koje očekujemo da ovde dolaze na pripreme, na kulturne sadržaje, na naše društvene organizacije, izviđače, planinare i ostale koji će moći takođe to da koriste i da svoje goste sada na mnogo bolji način smeste posebno u slučajevima kada hotelski smeštaj nije uvek pravo mesto“.

Ničić najavljuje izgradnju i drugih pratećih sadržaja.

„Ovo je samo početak  izgradnje staza iz za pešake i za bicikliste i osvetljavanje tih staza  i sređivanje  mnogih  pratećih sadržaja koji će od Kraljevice napraviti mnogo lepše mesto u budućnosti.

Drugi projekat odnosi se na nabavku smećara koji su namenjeni za uređenje divljih deponija na području grada Zaječara i Opštine Vidin. Grad Zaječar će u okviru ovog projekta dobiti 4 smećara, vrednosti oko 200 hiljada evra.

„To će nam puno značiti. Znate u kojoj se situaciji grad nalazi stavljanjem Kraljevice u stečaj“, ističe Ničić dodajući da Grad mora hitno da se pozabavi i nabavkom cisterni za pranje ulica:

„Ne sme više da se dešava da grad bude zapušten i prljav, a da trava bude nepokošena“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>