Najnovije vesti
Home / Ritam grada / URUČENI UGOVORI – „Help“ i grad Zaječar pomažu razvoj mikro biznisa
URUČENI UGOVORI – „Help“ i grad Zaječar pomažu razvoj mikro biznisa

URUČENI UGOVORI – „Help“ i grad Zaječar pomažu razvoj mikro biznisa

U maloj Sali gradske uprave gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović i predstavnik nemačke organizacije „Help“ Vojkan Milovanović danas su uručili ugovore o donaciji prvoj grupi finalnih korisnika projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“

Grantove u opremi prosečne vrednosti 2400 evra, do kraja godine, dobiće dve žene i 19 muškaraca za 14 poljoprivrednih, 4 uslužne i 3 zanatske delatnosti.

Velimir Ognjenović gradonačelnik Zaječara se ovom prilikom zahvalio nemačkoj organizaciji „Help“ koja je u gradu Zaječaru videla pouzdanog partnera i odobrila gradu 21 projekat vrednosti 72 hiljada evra, a grad Zaječar učestvuje sa 28 hiljada evra. „U pitanju su projekti za pokretanje mikro biznisa i za nabavljanje opreme,a nakon korišćenja iste ona prelazi u vlasništo korisnika. Drago mi je da smo nešto uradili za ovaj grad i za naše građane i potrudićemo se da i sledeće godine napravimo sa ovom praksom“ ,rekao je Ognjenović.

Vojkan Milovanović ispred nemačke organizacije „Help“ naglasio je da se očekuje da do kraja godine svi klijenti koji budu potpisali ugovore sa Helpom dobiju opremu i da se na taj način osposobe da obavljaju one delatnosti za koje su konkurisali.
On je dodao da je interesovanje za ovaj projekat bilo veliko.

Dragan Đokić iz Zaječara kaže da mu ova pomoć mnogo znači jer se bavi poljoprivrednom delatnošću i već je imao u planu da kupi mehanizaciju, ali sada će sebi moći da obezbedi i usavršavanje kako bi njegova prizvodnja i prinosi bila na što većem nivou.

Projekat „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji II“ Help realizuje uz pomoć nemačke vlade i ciljnih gradova, a zasniva se na edukativnj i ekonomskoj podršci lokalnom održivom razvoju u Srbiji uz primenu mehanizama za podsticaj razvoja mikro biznisa u ciljnim gradovima i opštinama kroz grantove u oprimi prosečne vrednosti 2400 evra, organizaciju poslovnih i stručnih obuka i obrazovanja, od juna 2016. do decembra 2017.godine.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>