Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Uručeni paketi humanitarne pomoći socijalno ugroženim Romima iz Grljana i Avramice
Uručeni paketi humanitarne pomoći socijalno ugroženim Romima iz Grljana i Avramice

Uručeni paketi humanitarne pomoći socijalno ugroženim Romima iz Grljana i Avramice

Danas je u prostorijama Udruženja Roma u Zaječaru, podeljeno 30 paketa  humanitarne pomoći, odeća, obuća, osnovne životne namirnice, socijalno ugroženim romskim porodicama iz Grljana i Avramice. 

Prema rečima predsednika Udruženja i koordinatora za Romska pitanja u Gradskoj upravi u Zaječaru Miljana Rašića, ovom akcijom obuhvaćene su romske, socijalno ugrozene porodice na teritoriji grada Zaječara.

„Samom akcijom zelimo da skrenemo pažnju na sve veće probleme sa kojima se susreće romski narod. Ti problemi odnose se na mesto stanovanja, socijalnu zaštitu, sticanje državljanstva, upotrebu jezika. Ono što je primetno je da je napravljen mali pomak u oblasti obrazovanja roma“, istakao je Rašić.

Ova akcija se sprovodi zahvaljujući humanim ljudima grada Zaječara i Crvenom Krstu, navode u Udruženju.

Prema rečima Rašića, „Društvo Roma“ nastavlja sa ovakvim i sličnim akcijama. U narednom periodu će biti podeljeno do 200 paketa socijalno ugroženim romskim porodicama,  kako u prostorijama udruženja, tako i na terenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>