Najnovije vesti
Home / Vesti / Uručena pomoć korisnicima Narodne kuhinje u Zaječaru u okviru akcije „ODEĆA ZA SVE“
Uručena pomoć korisnicima Narodne kuhinje u Zaječaru u okviru akcije „ODEĆA ZA SVE“

Uručena pomoć korisnicima Narodne kuhinje u Zaječaru u okviru akcije „ODEĆA ZA SVE“

U okviru humanitarne akcije „Odeća za sve“, Fondacije „Ane i Vlade Divac“, danas je u prostorijama Crvenog krsta u Zaječaru uručeno 50 paketa nove odeće i obuće poznatih brendova, korisnicima Narodne kuhinje. 

Još jedna podela humanitarne pomoći korisnicima Narodne kuhinje koju sprovodi Fondacija „Iskorak“ i Crveni krst u Zaječaru, uspešno je realizovana. Uručeno je 50 paketa odeće i obuće poznatih brendova kompanije „Inditex“ za 50 porodica. Prema rečima Dejana Perića iz zaječarske Fondacije „Iskorak“ glavni cilj ove akcije je pomoć socijalno najugroženijim licima.

„Do sada smo u ovoj akciji uspešno uručili humanitarnu pomoć za ukupno 447 korisnika Narodne kuhinje.  Trudili smo se da svaki korisnik dobije po nešto, zavisno od veličine. Nismo imali kao u butiku na raspolaganju sve veličine, od svakog artikla, već smo uklapali u odnosu na brojeve i veličine koje su nam dostavljali kolege iz Crvenog krsta. U paketu ima od svega po malo, džempera, košulja, odeće, obuće“, rekao je Perić.

Prema rečima Irene Mladenović iz Crvenog krsta u Zaječaru, ovo je završna faza podele humanitarne pomoći korisnicima Narodne kuhinje u okviru akcije „Odeća za sve“.

„U prethodnom krugu bila je podela za korisnike Narodne kuhinje koji hranu primaju u Domu Crvenog krsta, danas smo garderobu uručili i korisnicima iz Kotlujevca i okolnih zaječarskih sela. Ukupno imamo 770 korisnika Narodne kuhinje a oko 500 korisnika je dobilo ovu humanitarnu pomoć. Ovim danas završavamo tu akciju, kada ćemo uručiti i ostalim socijalno ugroženim licima. Korisnicima Narodne kuhinje je ova pomoć od velikog značaja, a to smo mogli da vidimo i u prethodnom krugu kada smo im uručili pomoć“, istakla je Irena.

Garderoba sa felerom, koja je u okviru humanitarne akcije „Odeća za sve“ pristigla u Zaječar, dostavljena je Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru. Garderobu će učenici tekstilnog smera te škole korigovati, a zatim će svi zainteresovani građani moći te odevne predmete da kupe na Humanitarnom bazaru koji će biti organizovan od 7. do 9. maja u Omladinskom centru.

Prema rečima organizatora, sav prikupupljen novac od humanitarne prodaje biće utrošen za kupovinu montesori rekvizita za učenike te škole.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>