Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Jedanaestogodišnji Uroš rešava Rubikovu kocku rekordnom brzinom i osvaja nagrade
Jedanaestogodišnji Uroš rešava Rubikovu kocku rekordnom brzinom i osvaja nagrade

Jedanaestogodišnji Uroš rešava Rubikovu kocku rekordnom brzinom i osvaja nagrade

Uroš Kostadinović, učenik petog razreda Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ u Nišu ima neverovatan talenat. Za samo 10 sekundi može da složi Rubikovu kocku.

Ovaj talenat, Uroš je otkrio pre pola godine i od tada učestvuje na raznim takmičenjima.

„Jednog dana sam na internetu gledao svetsko takmičenje u brzom slaganju Rubikove kocke, ja sam se zainteresovao za to i otkrio da veoma brzo slažem Rubikovu kocku. Rekord mi je 10 sekundi, oborio sam ga pre nekoliko dana dok sam sedeo sa mamom i drugarima u jednom zaječarskom kafiću a šest meseci sam vežbao da bih to postigao“, kaže Uroš.

Uroš rado dolazi u Zaječar kod bake i deke i tu provodi leto, a osim što slaže Rubikovu kocku, u gradu na Timoku voli da trenira fudbal u OFK „019 Zaječar“ sa svojim drugarima.

„Gledajući mene, još tri moja drugara vežbaju slaganje Rubikove kocke i jako su uporni, ali im ja slabo pomažem jer ne umem lepo da im objasnim. Ja vežbam puno, u toku jednog dana nekad složim kocku 50 a, nekad 100 puta i to je ono što najviše volim“, dodaje Uroš.

Osim što je Uroš dobar u slaganju Rubikove kocke, on je i dobar matematičar. Na državnom takmičenju „Kengur“ osvojio je drugo mesto i opština Medijana u Nišu je ovog mladog talentovanog dečaka nagradila Vidovdanskom, novčanom nagradom i besplatnim letovanjem.  Da je Uroš svestran i izuzetno talentovan pokazuje i to da je osvojao i brojne nagrade na Međunarodnom likovnom konkursu, a zapažene su i njegove pesme koje piše za školski časopis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>