Najnovije vesti
Home / Kultura / Urnebesna komedija „Made in Zaječar“ PREMIJERNO U ZAJEČARSKOM POZORIŠTU!
Urnebesna komedija „Made in Zaječar“ PREMIJERNO U ZAJEČARSKOM POZORIŠTU!

Urnebesna komedija „Made in Zaječar“ PREMIJERNO U ZAJEČARSKOM POZORIŠTU!

U zaječarskom Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u četvrtak, 19. oktobra, premijerno će biti odigrana predstava „Made in Zaječar“, po tekstu i režiji Miroljuba Nedovića. 

„Made in Zaječar“, urnebesna komedija koja opisuje život jedne zaječarske porodice koja jedva sastavlja kraj sa krajem, a u kojoj se iznenada pojavljuje puna torba novca, biće prava poslastica za ljubitelje pozorišne umetnosti, posebno one koji vole komediju i smeh. Prema rečima Miroljuba Nedovića, ovaj komad ima specifičnu dramaturgiju, počinje kao stand up, a nastavlja se uključivanjem jednog po jednog glumca.

„Odlučili smo se za komediju jer narod meni često kaže „dramu imamo na televiziji, u svakodnevnom životu, hoću kada odem u pozorište da se nasmejem“. Kada smo radili predstavu, gledali smo da ona bude mobilna, da ne bude sa ogromnom scenografijom, da predstava može da gostuje i van Zaječara, od nekih malih scena, do ogromnih. Nadam se da smo taj zadatak ispunili“, rekao je Nedović na konferenciji za novinare, održanoj povodom sutrašnje premijere predstave.

Nakon dve godine kako u zaječarskom Pozorištu nije izvedena nijedna premijera predstave, proteklih meseci se, osim na pripremi predstave „Made in Zaječar“, radilo na pripremi još dve predstave, koje će uskoro biti predstavljene publici. Vladimir Đuričić, direktor zaječarskog Pozorišta je istakao da pozorište i postoji da bi proizvelo nove predstave, pravilo festivale i da je čast i zadovoljstvo da nakon dugogodišnje pauze, Pozorište ima čime da se pohvali.

„Ovo je prva predstava koju smo najavljivali i ona će konačno sutra imati svoju premijeru. Druga predstava „Krađa, svađa itd“ je gotova i njena predpremijera će biti uskoro jer smo premijeru ostavili za festival „Dani Zorana Radmilovića“, dok je treća, dečija predstava u pripremi. Ja sam probu predstave „Made in Zaječar“ pogledao tek sinoć i moram reći, da sam oduševljen a to ne govorim pristrasno. Glumci našeg pozorišta su fenomenalni, odličan je tekst, režija i publika će svakako uživati“, rekao je Đuručić.

U predstavi „Made in Zaječar“ igraju Milutin Vešković, Dragana Jovanović, Sanja Nedeljković i Vladimir Milošević.

„NE MOŽEMO DA VAM ULEPŠAMO CEO ŽIVOT, ALI JEDNO VEČE SIGURNO MOŽEMO! DOĐITE“, poručuju iz zaječarskog pozorišta.

Početak predstave zakazan je za 20 sati a cena ulaznice je 250 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>