Najnovije vesti
Home / Bor / Uređen prilaz Domu omladine i Kancelariji za mlade u Boru -Zdravković: ASFALT KRAJEM LETA
Uređen prilaz Domu omladine i Kancelariji za mlade u Boru -Zdravković: ASFALT KRAJEM LETA

Uređen prilaz Domu omladine i Kancelariji za mlade u Boru -Zdravković: ASFALT KRAJEM LETA

U cilju bolje pristupačnosti Doma omladine i Kancelarije za mlade u Boru mladima, ali pre svega osobama sa invaliditetom, juče je uređen prilaz  koji je do sada bio u lošem stanju i više ličio na privatno parkiralište, nego na ulicu. Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave, prilaz je uređen i posipan rizlom, čime je rešen jedan od glavnih problema onih koji tu dolaze. 

Nakon postavljanja rampe za osobe sa invaliditetom, Dom omladine u Boru i Kancelarija za mlade, od juče imaju i kvalitetniji prilaz. Naime, lokalna samoupava je imala sluha za problem osoba sa invaliditetom i svih onih koji tu dolaze, pa je zapušten prilaz preuređen i posipan rizlom.

„Sređujemo pristupnu ulicu u blizini Doma omladine i Kancelarije za mlade, kako bi, pre svega, osobe sa invaliditetom imale dobar i kvalitetan pristup do rampe, koja je nedavno postavljena. To pokazuje koliko je Bor odgovoran, kada je u pitanju uređenje i infrastruktura sa jedne strane, a sa druge strane  odgovornost mora da postoji i prema mladima. Želeli smo da napravimo jednake uslove za sve, kako bi mladi, ali i osobe sa invaliditetom mogli da prisustvuju svim programima koje organizuje borska omladina.“, rekao je Srećko Zdravković, član Gradskog veća za omladinu i projekte Grada Bora.

Prema rečima Nikole Pešića, koordinatora Kancelarije za mlade u Boru, saradnja lokalne samouprave i Kancelarije mora da postoji, kako bi se upravo rešavali problemi sa kojima se mladi svakodnevno susreću. Ovim potezom nadležnih iz lokalne samouprave, rešen je još jedan veliki problem, pre svega, osoba sa invaliditetom.

„Nakon završetka rekonstrukcije samog Doma omladine, dobili smo omladinsku binu, rampu za osobe sa invaliditetom, ali ono što je ostalo da rešimo je sama pristupačnost Domu i Kancelariji za mlade, jer kao što ste mogli da vidite, prilaz nije bio sređen. Tu se nalazilo divlje parkiralište, odroni od kiše bi takođe, često pravili problem. Sada, zahvaljujući intervenciji lokalne samouprave u Boru, imamo bolju pristupačnost Domu i Kancelariji za mlade, što je od velikog značaja“, istakao je Pešić.

Kako smo saznali od nadležnih iz lokalne samouprave, prilaz će krajem leta biti i asfaltiran, a sredstva će biti izdvojena iz budžeta Grada Bora.

 

Autor: Bobana Obrenović

Ovaj medijski sadržaj objavljen je u okviru projekta fokusiranog na mlade u Boru, omladinsku politiku i zapošljavanje -Bor u fokusu.
Projekat „Bor u fokusu“, sufinansiran je iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>