Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Upoznajte Miodraga iz Zaječara -ZA NJEGOVE STRASTI POTREBNO JE VELIKO SRCE
Upoznajte Miodraga iz Zaječara -ZA NJEGOVE STRASTI POTREBNO JE VELIKO SRCE

Upoznajte Miodraga iz Zaječara -ZA NJEGOVE STRASTI POTREBNO JE VELIKO SRCE

Miodrag Denčić iz Zaječara pravi je zaljubljenik u životinje. Već godinama odgaja patuljaste pinčere, francuske buldoge, jorkšir terijere i „mejn kun“ mace koje privlače veliku pažnju. Kako i sam kaže, ljubav prema životinjama je neopisiva, a sa prvim dolaskom psa u njegov dom, sve je postalo drugačije. 

„Pored mojih kućnih ljubimaca, svaki dan je drugačiji a ja se osećam lepše i bolje“… ovako svoju priču započinje Zaječarac Miodrag Denčić, strastveni zaljubljenijk u životinje, koji već godinama unazad odgaja razne vrste pasa i mačaka. Posebnu pažnju privlači njegov mačor „mejn kun“, koji ima 13 kilograma i koji veličinom podseća na psa.

„Mejn kun mačka privlači veliku pažnju i na prvi pogled, morate priznati, neopisivog je izgleda, podseća po veličini na psa. Voli da se mazi ali i slika. Ta rasa mačke je veoma tražena. Potiče od norveške divlje mačke ali u kućnim uslovima je kućni ljubimac a ne divlja mačka, kako se nekima na prvi pogled čini. Veličina mačke je mnogim ljudima čudna, posebno jer podseća i na risa, a težina prelazi 10 kilograma. Mnogi imaju strah da joj priđu, čuvaju ali svako ko je video nije odoleo. Zovu ih i „dobri džinovi“ jer su su zaista dobri, kaže Miodrag.

On ističe da nije lako čuvati toliki broj životinja, ali kad ljubav postoji, sve je upola jednostavnije. Ljudi često pitaju kako je moguće izdržati pored tolikog broja pasa i mačaka, ali kako kaže „oni su svi kao jedan“.

„Oni su svi dobri i svi se slažu međusobno. Često smo prisutni i na izložbama a tu su i brojna osvojena priznanja. Uživam pored njih i ispunjavaju mi dan“, rekao je Miodrag.

Miodrag je i aktivan član Udrženja za brigu o životinjama „Beta“ u Zaječaru i često mnoge napuštene životinje, budu sklonjene sa ulice privremeno u njegov dom, a nakon brige i nege, odlaze na udomljavanje. Kako i sam kaže od svoje ljubavi prema životinjama i brige prema napuštenim psima i mačkama, nikada neće odustati a uskoro u njegov dom, možda stigne neka nova rasa mace ili kuce. Koja god životinja došla, u njegov dom je uvek dobrodošla.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>