Najnovije vesti
Home / Kultura / Ukoliko vremenski uslovi dozvole „Zoranovi dani“ ove godine na Feliks Romulijani! U planu je i SVETSKI FILMSKI FESTIVAL RATNIH I ISTORIJSKIH FILMOVA!
Ukoliko vremenski uslovi dozvole „Zoranovi dani“ ove godine na Feliks Romulijani! U planu je i SVETSKI FILMSKI FESTIVAL RATNIH I ISTORIJSKIH FILMOVA!

Ukoliko vremenski uslovi dozvole „Zoranovi dani“ ove godine na Feliks Romulijani! U planu je i SVETSKI FILMSKI FESTIVAL RATNIH I ISTORIJSKIH FILMOVA!

MANIFESTACIJA „ZORANOVI DANI“ ĆE OVE GODINE, UKOLIKO TO DOZVOLE VREMENSKI USLOVI, PRVI PUT BITI ORGANIZOVANA NA FELIKS ROMULIJANI! U PLANU JE DA SLEDEĆE GODINE NA OVOM LOKALITETU BUDE ORGANIZOVAN I SVETSKI FILMSKI FESTIVAL RATNIH I ISTORIJSKIH FILMOVA, ovo je ekskluzivno za Magnum radio izjavio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

„Imamo veliki problem sa „Zoranovim danima“. Kao što znate, sala pozorišta nema upotrebnu dozvolu zbog protivpožarne zaštite. Trudićemo se da na tome radimo jer niko od nas nije spreman da preuzme rizik korišćenja sale koja nije adekvatna, posebno po pitanju protivpožarne zaštite. Prvi posao na koji treba da prione cela ekipa, zajedno sa novim upravnikom pozorišta je, ako možemo, do sredine ili kraja septembra da, po prvi put organizujemo Festival „Zoranovi dani“ na otvorenom. Mislim da je Romulijana predivno mesto za tako nešto. Ako nas vreme ne izda, potrudićemo se da pozornica kao i publika, budu na otvorenom , na bilo koji način, makar kao kada smo organizovali 1.700 godina od Galerijevog edikta. Ta proslava je bila fantastično organizovana pod vedrim nebom i mislim da tako organizujemo i „Zoranove dane“, dok ne osposobimo salu“, rekao je Ničić i otkrio:

„Ono što je u planu, a o čemu smo razgovarali sa Maksom Ćatovićem, je da od sledeće godine, u avgustu, na Feliks Romulijani bude organizovan Svetski filmski festival ratnih i istorijskih filmova. Trudićemo se da svetske zvezde dovedemo i onda bi Feliks Romulijana dobila sasvim drugu dimenziju. E sada, da li ćemo imati novca za to? Pa nadamo se da će nam oko takvih projekata pomoći država i da ćemo neki novac moći da izvučemo iz evropskih fondova“, rekao je Ničić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>