Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Ukoliko ne morate, ne krećite na put! -SNEGA IMA I NA PUTEVIMA I PRIORITETA! (FOTO)
Ukoliko ne morate, ne krećite na put! -SNEGA IMA I NA PUTEVIMA I PRIORITETA! (FOTO)

Ukoliko ne morate, ne krećite na put! -SNEGA IMA I NA PUTEVIMA I PRIORITETA! (FOTO)

Zbog snega koji na području Istočne Srbije pada od sinoć, na svim putnim pravcima saobraćaj se odvija otežano, pa se vozačima savetuje da voze sporije i prilagode vožnju uslovima i stanju na putevima. 

Snega na kolovozu ima i na putevima I prioriteta.

Na putu Paraćin – Zaječar – Vrška Čuka uvodi se zabrana kretanja za vozila na motorni pogon koja vuku priključna vozila ili poluprikolicu,  zbog nekorišćenja i neposedovanja zimske opreme nesavesnih vozača istih,  zbog čega je neomogućeno efektivno održavanje kolovoza pri teškim vremenskim uslovima  praćenim jakim snežnim padavinama i vetrom koji stvaraju snežne nanose na kolovozu.

Preduzeće „Putevi Srbije“ upozorava vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca, jer je u planinskim predelima moguće stvaranje manjih snežnih nanosa uz povećanje visine snežnog pokrivača.

Nastupa novi period hladnog i oblačnog vremena sa snažnim padavinama, temperature  će se kretati oko nule, dok će po najnovijim prognozama najniže dosezati do minus dva-tri stepena, kažu meteorolozi.

Ledena  kiša, i samim tim nova opasnost za vozače, ne očekuje se do kraja sedmice, ali zato neće doći ni do otapanja leda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>