Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Uhapšeni radnici rudnika „Soko“, prodavali ugalj na „crno“
Uhapšeni radnici rudnika „Soko“, prodavali ugalj na „crno“

Uhapšeni radnici rudnika „Soko“, prodavali ugalj na „crno“

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. 

Uhapšeni su zaposleni u rudniku mrkog uglja «Soko» I.D. (40), M.R. (55) i T.M. (53), kao i zaposleni u preduzeću „DD Nikolić“ Ćuprija Z.P. (54), B.M. (41) i D.M. (49).
Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni od aprila 2015. do jula 2016. godine sačinjavali fiktivne otpremnice u kojima je navodno prikazana isporuka sitnog uglja na depo Androvac, umesto komercijalnog uglja „kocka“, gde su manjak na depou nadoknađivali lažnim merenjem narednih isporuka sitnog uglja.
Osumnjičeni su na taj način prisvojili 524,78 tona komercijalnog uglja, vrednosti 4.361.199,00 dinara.

I ova grupa je uhapšena u sklopu akcije “Pluton 2”. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u nastavku akcije na suzbijanju krivičnih dela pranja novca, finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su 47 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 19 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela, dok se za dve osobe traga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>