Najnovije vesti
Home / Vesti / UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA ZAJEČARA POMAŽE SVOJE ČLANOVE: Podeljeno 100 paketa pomoći vrednih oko 120 hiljada dinara
UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA ZAJEČARA POMAŽE SVOJE ČLANOVE: Podeljeno 100 paketa pomoći vrednih oko 120 hiljada dinara
Foto: Ilustracija

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA ZAJEČARA POMAŽE SVOJE ČLANOVE: Podeljeno 100 paketa pomoći vrednih oko 120 hiljada dinara

Članovima Udruženja  penzionera Grada Zaječara omogućene su brojne pogodnosti, od dobijanja pozajmice, nabavke ogreva i namirnica do povoljnih putovanja. Razmišlja se i o onima koji imaju najniže penzije pa je pre par dana podeljeno 100 paketa, u pojedinačnoj vrednosti od oko 1.200 dinara. U paketima je bilo brašno, ulje, šećer, so i druge namirnice.

Ovo udruženje broji oko 2.400 članova sa teritorije grada i okolnih sela gde je formirano oko 30 mesnih odbora koji sami raspolažu svojim sredstvima po svom nahođenju. Prošla godina je bila veoma uspešna za Udruženje penzionera. Više od 90 odsto članova snabdelo se na vreme energentima za zimu, kao i namirnicama. Pored toga, prethodna godina bila je ispunjena brojnim aktivnostima. Donirala su se čak i sredstva  pojedinim organizacijama. Odlukom Izvršnog odbora udruženja je  izašlo u susret mnogim zahtevima koje su podnela druga udruženja sa teritorije grada. U narednih godinu dana, počev od ove godine, Udruženje penzionera sponzorisaće svakog meseca sa po 8.000 dinara Odred izviđača ,,Đorđe Simeonović“, za realizaciju aktivnosti. Zbog povećane smrtnosti penzionera i utrošenih para posmrtnog fonda u ranijim godinama Udruženje je za posmrtni fond otvorilo poseban podračun i izdvojilo 1.300.000 dinara koje će se ubuduće namenski trošiti za otpremnine preminulih članova fonda.

Udruženje je preključe održalo svoju redovnu sednicu Izvršnog odbora gde je doneta i odluka da se plati prevoz penzionerima do neke destinacije do koje se budu odlučili.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>