Najnovije vesti
Home / Vesti / Udruženje Beta dobitnik priznanja „Animal’s Best Friend“ -Đuričić: Zaječar prednjači po broju sterilisanih životinja
Udruženje Beta dobitnik priznanja „Animal’s Best Friend“ -Đuričić: Zaječar prednjači po broju sterilisanih životinja

Udruženje Beta dobitnik priznanja „Animal’s Best Friend“ -Đuričić: Zaječar prednjači po broju sterilisanih životinja

Udruženje BETA dobitnik je ovogodišnjeg priznanja „Animal’s Best Friend“ za ovu godinu koju dodeljuju kompanija „Novosti“ i revija „Zov“ zajedno sa Kinološkim društvom Novi Beograd. Volonteri Udruženja BETA su od 2010. od kada je osnovano, udomili oko 2.000 uličnih životinja i sterilisali njih oko 2.500, a kada je u pitanju sterilizacija životinja, prema rečima Miloša Đuričića iz tog udruženja, Zaječar je oduvek prednjačio u odnosu na sve druge gradove.  


Foto: Udruženje Beta Zaječar

Još jedno priznanje Udruženju BETA, za sve one koji poznaju njihov rad, ne predstavlja iznenađenje. Bilo da je leto i temperatura preko 40 stepeni, bilo da je zima, sneg i temperatura u debelom minusu, članove ovog udruženja videćete kako zbrinjavaju životinje, mole za hranu, dom, novčana sredstva, kutije, ćebad…bilo šta što će pomoći da napuštenim životinjama omoguće bolji život. Iako su svi volonteri i brinu o životinjama isključivo iz ljubavi, oni ne odustaju od toga da se problem napuštenih životinja konačno reši. Sve ovo su prepoznali oni koji dodeljuju plaketu „Animal’s Best Friend“, pa je ove godine, upravo tom udruženju pripala čast da dobiju ovo prestižno priznanje. U ime Udruženja Beta, koje fukncioniše u četiri grada u Srbiji, plaketu je preuzeo Miloš Đuričić.

„Takva priznanja nam uvek mnogo znače zbog toga što nam to dokazuje da je ispravno to što radimo svih ovih godina. Žiri je uz ovo rekao da su jednoglasno doneli odluku i nama je drago zbog toga. Prošle godine je  “Animal Rescue Serbia“ dobila tu nagradu, oni su nama ove godine predali, a sledeće godine ćemo mi nekom drugom. Za sve ovo zaslužni su svi volonteri u sva četiri grada u kojima Beta funkcioniše. Kada se saberu naši rezultati, svake godine dolazimo do jedne cifre koja nije ostala nezapažena i van granica udruženja“, istakao je Đuričić.


Foto: Udruženje Beta Zaječar

Prema njegovim rečima, kada je u pitanju sterilizicija životinja, Zaječar prednjači u odnosu na sve ostale gradove zbog, kako je rekao, odlične saradnje sa zaječarskim veterinarima.

„Skoro 2.000 životinja je udomljeno sa ulice i preko 2.500 je sterilisano, što vlasničkih, što napuštenih životinja, od početka osnivanja udruženja. Što se tiče  sterilizacije Zaječar je uvek prednjačio u odnosu na druge gradove zbog odlične saradnje sa veterinarima, povoljne cene sterilizacije. Skoro 80% sterilizacije u toku prošle godine za koju je dobijena nagrada je doprinelo Udruženje „Beta“ iz Zaječara. Mi smo svi ponosni na sve ono što smo uradili jer smo svi mi volonteri  i entuzijasti pa s stim u vezi sama ta statistika i samo to priznanja nam mnogo znači“, rekao je Đuričić.


Foto: Udruženje Beta Zaječar

U Udruženju BETA se nadaju da se ova nagrada u nekoj bliskoj budućnosti neće dodeljivati zbog brige oko napuštenih životinja, jer bi najviše voleli da ovaj problem u Srbiji, zauvek bude rešen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>