Najnovije vesti
Home / Ritam grada / NOVI UDARAC TIMOKU? Za klubove u blokadi, dugovima i stečaju u 2017. nema para iz budžeta!
NOVI UDARAC TIMOKU? Za klubove u blokadi, dugovima i stečaju u 2017. nema para iz budžeta!

NOVI UDARAC TIMOKU? Za klubove u blokadi, dugovima i stečaju u 2017. nema para iz budžeta!

Na danas održanoj sednici Gradskog veća u Zaječaru usvojeni su pravilnici  o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u gradu i o kategorizaciji sportskih organizacija, a dva akta usaglašena sa Zakonom o sportu koja mora da ima svaka lokalna samouprava.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara Igor Božinović objasnio je većnicima da nova zakonska rešenja prioritet u finansiranju daju školskom sportu, masovnim sportskim manifestacijama i rekrativnom sportu u odnosu na sportske klubove. Kako je naglasio, svi klubovi su u obavezi da 15 odsto sredstava odvoje za mlađe kategorije takmičara, ali i da nijedan zaječarski karate klub neće moći da konkuriše za sredstva jer ne pripadaju nacionalnim asocijacima koje priznaje Ministarstvo omladine i sporta. Novina je i da klubovi koji su u blokadi, dugovima ili stečaju ne mogu da budu finansirani javnim sredstvima, kao i da javni pravobranilac može podneti krivične prijave protiv članova uprava klubova koji su glasali za odluke koje su klubovima nanele finansijsku štetu.

Nosioci javnih funkcija ubuduće će moći da budu samo članovi skupština sportskih klubova, ali ne i uprava. Mesečna članarina u sportskim klubovima može iznositi najviše 10% prosečne plate u republici.

Tokom razmatranja ovih tačaka sednici nisu prisustvovali većnici Dušan Firović i Dragan Trailović, koji su u upravama dva zaječarska kluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>