Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Učestvujte u kreiranju lokalnog budžeta -Evo gde možete slati svoje predloge…
Učestvujte u kreiranju lokalnog budžeta -Evo gde možete slati svoje predloge…

Učestvujte u kreiranju lokalnog budžeta -Evo gde možete slati svoje predloge…

DA LI ZNATE GDE ODLAZI NOVAC IZ KASE VAŠEG GRADA? KAKO SE KASA PUNI I PRAZNI?

Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE) u saradnji sa Asocijacijom nezavisnih elektronskih medija (ANEM), a uz finansijsku podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) sprovodi projektat pod nazivom „Lokalne samouprave, organizacije civilnog društva i mediji za odgovornije javne finansije”. Cilj ovog projekta je da sami građani učestvuju u kreiranju budžeta grada, tako što će svoje predloge za rešavanje problema u gradu, poslati na adresu Timočkog omladinskog centra gde će problemi biti razmatrani i u dogovoru sa lokalnom samoupravom rešavani.

„Ovaj projekat predstavlja jednu inicijativu da se građani na svim lokalima u Srbiji, pa samim tim i u Zaječaru, aktivnije uključe u kreiranju lokalnog budžeta. Proces kreiranja budžeta nije ni malo lak proces. Cela ideja je da se taj komplikovani proces pojednostavi, da se akcenat stavi na građane i da upravo oni, davanjem ideja, uzmu učešće u kreiranju budžeta“, istakao je Milan Stanojević iz Timočkog omladinskog centra i dodao:

„Cela inicijativa je bazirana na tome da nam građani lociraju neke probleme koji mogu da budu rešivi, stave na papir i pošalju nam. Forma pisanja treba da bude najslobodnija i bitno je da nam građani pišu koji su to problemi u gradu koji treba da budu rešeni a mi ćemo kroz saradnju sa lokalnom samoupravom proceniti da li će nešto moći ili ne da prođe kroz budžet. Dakle, da ne bude zabune, na postoji nikakva specifična forma, kako ste objasnili komšiji, tako stavite na papir. Kada se problemi lociraju, mi ulazimo u proces njihovog rešavanja“.

Predlog ili inicijativu za budžet grada Zaječara zainteresovani građani mogu slati na mail: office@toc.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>