Najnovije vesti
Home / Sport / Učenici zaječarske Osnovne škole „Desanka Maksimović“ pobednici Malih olimpijskih igara (FOTO)
Učenici zaječarske Osnovne škole „Desanka Maksimović“ pobednici Malih olimpijskih igara (FOTO)

Učenici zaječarske Osnovne škole „Desanka Maksimović“ pobednici Malih olimpijskih igara (FOTO)

Međuokružno takmičenje u Malim olimpijskim igrama za učenike prvog razreda, organizovano je juče u Hali sportova na Kraljevici. Učestvovale su najbolje ekipe učenika sa teritorije Zaječarskog i Topličkog okruga. Predstavnik grada na Timoku bila je Osnovna škola „Desanka Maksimović“, čija je ekipa učenika odnela pobedu i plasirala se na Državno takmičenje koje će biti održano u Beogradu. 

Ekipa učenika Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Zaječaru pobednik je međuokružnog takmičenja u Malim olimpijskim igrama. Nakon što su pokazali znanje, entuzijazam i želju za pobedom, zaječarski prvaci odneli su pobedu i plasirali se na Državno takmičenje. Takmičenje je organizovao Sportski savez grada Zaječara, a prema rečima Igora Božinovaća, generalnog sekretara Saveza, prioritet je, kako u proteklom, tako i u narednom periodu, upravo školski sport i organizovanje ovakvih i sličnih takmičenja.

„Ovo takmičenje je organizovano za učenike prvih razreda osnovnih škola. Na takmičenju, osim zaječarskih osnovaca, učestvuju učenici samo sa Topličkog okruga, odnosno škola iz Kuršumlije. Danas nemamo predstavnike Niškog i Rasinskog okruga“, istakao je Božinović i napomenuo, da prilikom organizovanja ovakvih manifestacija, Sportski savez grada Zaječara ima veliku podršku lokalne smaouprave:

„S obzirom na to da je i Zakonom o sportu regulisano da prioritet imaju masovni školski sport, objekti i tereni, grad poštuje novi Zakon o sportu i u skladu sa tim, lokalna samouprava je podržala sve manifestacije koje je Savez realizovao u okviru školskog sporta i da su nam sva deca izašla na svim takmičenjima. Treba napomenuti da je to zaista veliki broj takmičenja, 11 sportova u četiri kategorije“.

Kada je u pitanju treći razred, domaćin Međuokružnog takmičenja je Kuršumlija, a Zaječar će takođe predstavljati učenici i učenice trećeg razreda OŠ „Desanka Maksimović“. Takmičenje u Malim olimpijskim igrama u Kuršumliji na programu je u petak,  25. maja.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>