Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Prvi planinarski koraci za učenike OŠ „Ljuba Nešić“ iz Zaječara
Prvi planinarski koraci za učenike OŠ „Ljuba Nešić“ iz Zaječara

Prvi planinarski koraci za učenike OŠ „Ljuba Nešić“ iz Zaječara

Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“ u subotu 19.novembra uspešno je realizovalo prvi promotivni planinarski izlet za učenike Osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara.

U akciji je učestvovalo pedeset sedam učenika, nastavnika i planinara. Učesnici akcije kretali su se maršrutom: Osnovna škola „Ljuba Nešić“ – klisura Vlaški Do – Osnovna škola „Ljuba Nešić“, ukupne dužine oko 10 kilometara, koju su svi savladali bez značajnih poteškoća.

Pored obilaska klisure, đaci su imali priliku da posete i šumsku crkvu posvećenu Sv. Jovanu Krstitelju, vidikovac „Krst“, kao i da obiđu prvu stanicu Belgijske pruge i čuju nešto više o njenom nastanku.

Planinari su za đake izveli i pokaznu vežbu sa postavljanjem šatora u prirodi, što je izazvalo veliko interesovanje među decom.

Prema programu promocije planinarenja najmlađe planinare očekuje obilazak bastiona Koilova Čuka, kanjona reke Vratna, kao i Rajkove pećine i vodopada Beli Izvor.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>