Najnovije vesti
Home / Bor / Učenici iz Krivelja najbolji na takmičenju mladih orača u Bačkom Brestovcu
Učenici iz Krivelja najbolji na takmičenju mladih orača u Bačkom Brestovcu

Učenici iz Krivelja najbolji na takmičenju mladih orača u Bačkom Brestovcu

Na 41. Republičkom takmičenju mladih zadrugara-orača, učenika osnovnih škola Srbije, koje je u organizaciji Osnovne škole „Nikola Tesla“ održano u Bačkom Brestovcu, učestvovalo je 11
ekipa i 22 takmičara.

Predstavnici Timočkog učeničkog zadrugarstva osnovnih škola bili su djaci Osnovne škole „Djura Jakšić“ iz Krivelja koji su postigli izuzetne rezultate. Inače, unazad desetak godina u ovom takmičenju najuspešnija je upravo škola iz Krivelja.

Prva ekipa ove škole osvojila je prvo mesto, dok je druga ekipa iste škole zauzela drugu poziciju. Najbolji pojedinačni takmičari Mile Mladenović i Stefan Jovanović bili su takodje iz ove škole, dok im se u kategoriji najboljih orača pridružio školski drug, Pavle Jovanović.

Takmičari su prvog dana rešavali test znanja iz oblasti poljoprivrede i poljoprivredne tehnike, poznavanja saobraćajnih propisa i učeničkog zadrugarstva. Drugog dana usledilo je takmičenje u vožnji traktora po poligonu i oranju na parceli jednoobraznim plugom. Osnovci su na teoretskom i praktičnom delu pokazali zavidno znanje i spretnost, a najboljima su pripale diplome i prigodni pokloni.

 

 

Autor: Emina Stanković
Projekat „Lepša strana Bora“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Bor.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>