Najnovije vesti
Home / Hronika / UBIO NESUĐENU SNAJU I ZAKOPAO TELO NA KRALJEVICI -EVO NA KOLIKO JE DANAS OSUĐEN
UBIO NESUĐENU SNAJU I ZAKOPAO TELO NA KRALJEVICI -EVO NA KOLIKO JE DANAS OSUĐEN

UBIO NESUĐENU SNAJU I ZAKOPAO TELO NA KRALJEVICI -EVO NA KOLIKO JE DANAS OSUĐEN

Viši sud u Zaječaru osudio je danas Zaječarca Predraga Džonića(56) zbog teškog ubistva svoje nesuđene snaje Slavice Manić, koje se dogodilo 2000 godine, na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Više tužilaštvo tražilo je maksimalnu kaznu za ovo delo koja iznosi 40 godina, ali sud to nije uvažio.

Predrag Džonić (56) uhapšen je 17 godina posle zverskog ubistva Slavice Manić iz Zaječara, čime je ovaj monstrouzni zločin konačno rasvetljen.

Do tada se nije moglo ni naslutiti ko bi i zašto ubio ovu ženu, sve dok Džonić nije rekao da je nesuđenoj snaji kamenom razbio glavu. Navodno, usmrtio je Slavicu jer je umislio da mu je ona zapalila kuću. Nakon toga, njeno telo je zakopao u park-šumi Kraljevica u Zaječaru, a potom otišao u inostranstvo.

Godinama je živeo i radio u Italiji, a onda ga je tamošnja policija uhapsila i osudila za bludničenje nad decom. Odslužio je zatvorsku kaznu, a potom su ga italijanske vlasti deportovale u Srbiju.

Tada nastaje razrešenje zločina iz 2000. godine.

Istog momenta kada je kročio na tlo domovine, njegov DNK je poslat na proveru i poklopio se sa biološkim tragovima nađenim na mestu Kraljevica gde je pre 17 godina nađeno telo Slavice Manić.

Čim su se tragovi poklopili, Džoniću su ponovo stavljene lisice, a osumnjičen je za teško ubistvo. Saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, a na saslušanju je priznao zločin.

- Slavica Manić je bila devojka Džonićevog brata. Neposredno pre zločina Predrag Džonić je bio u Italiji. I dok je on bio u inostranstvu, izbio je požar u njegovoj kući. Predrag se vratio iz Italije i odmah optužio Slavicu da je ona odgovorna za vatrenu stihiju – kazali su tada istražni organi.

Predraga je progonila misao da je Slavica zapalila njegovu kuću, pa je odlučio da joj se osveti i ubije je.

Pretpostavka je da je to i učinio oktobra 2000. Usmrtio ju je brutalno, tako što joj je kamenom razbio glavu. Nesrećnu ženu je nekoliko puta udario i smrskao joj lobanju. Da bi prikrio zločin, njeno telo je zakopao na kraju grada. Posle zločina otputovao je u Italiju.

- Slavičin otac je prijavio njen nestanak i posle skoro jednomesečne potrage, 6. novembra 2000. nađeno je njeno telo. Na telu su nađeni i biološki tragovi ubice, ali oni se nisu poklapali ni sa čijim otiscima iz okoline žrtve. U međuvremenu, tokom istrage, došlo se do saznanja da Predrag nije bio baš blagonaklon prema Slavici, te da ju je možda on ubio, ali nije bilo materijalnih dokaza koji bi potkrepili sumnju – saznali su nadležni tada.

Osuđeni Džonić u Italiji ima navodno suprugu I dete, a dok je bio na slobodi radio je kao recepcionar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>