Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE ,,TIMOK’’ ZAJEČAR OBELEŽENA SLAVA SVETI KOZMA I DAMJAN
U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE ,,TIMOK’’ ZAJEČAR OBELEŽENA SLAVA SVETI  KOZMA I DAMJAN

U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE ,,TIMOK’’ ZAJEČAR OBELEŽENA SLAVA SVETI KOZMA I DAMJAN

Zavod za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru obeležio je juče slavu Sveti Kozma i Damjan, poznatu kao Vrači.
Ovu slavu Zavod već duži niz godina obeležava, a ovo je 22. godina po redu. Nakon tradicionalnog rezanja slavskog kolača brojnim zvanicama i zaposlenima su se obratili i čestitali slavu Episkop Timočki Ilarion i direktorka Zavoda Slađana Ristić.
„Neka Sveti Vrači, koje proslavlja ova i mnoge druge institucije budu vama na blagoslov u delu za zdravlje ljudi. Veoma sam radostan i srce mi je puno što vas vidim u ovolikom broju. Obzirom da su Kozja i Damjan lečili silom božjom koja im je darovana zbog čistote ispravnosti njihovog života njihov primer neka bude najpre zaposlenima ovde kako treba i kako počiva blagoslov božji na čoveku. Tako gde je čisto srce, gde je dobra i zdrava vera i gde je srce bogobojažljivo i čovekoljubivo, gde srce nije zatvoreno u egoizam, u sebičnost nego gde je otvoreno za drugog bližnjeg tamo je i blagodat božja. Verujemo da će se vaša pomoć i dobro i pozitivno delovanje u saradnji sa svim ljudima umnožavati, da ćete vi u tome nalaziti i unutrašnje ispunjenje, da ćete nalaziti podršku i lokalne samouprave i drugih nadležnih institucija za vas da vam omoguće da napredujete u onome što dobro radite i da ova institucija kao što je i do sada bila bude ponos nas Zaječaraca i svima onima koji ovde potrebuju i nalaze pomoć i savet“, istakao je ovom prilikom Episkop Timočki Ilarion.

Slađana Ristić direktorka Zavoda je svima poželela dobrodošlicu u ime menadžmenta ustanove, Upravnog odbora i svih zaposlenih.

„Mnogi od vas su nam pomogli da sprovedemo svoju misiju u delatnosti koja je nama data po preporuci osnivača. Ova godina nam je još srećnija, jer možemo ovu slavu da dočekamo sa jednim dobrim poslovnim rezultatima koje smo u prethodne četiri godine zajedno sa vama, sa podrškom Upravnog odbora i Ministarstvom zdravlja, uspešno realizovali. Iz jedne teške finansijske situacije od pre četiri godine mi sada uspešno možemo reći da smo ustanovu podigli da dobre i zdrave osnove pa nadalje možemo da planiramo sve najbolje u pozitivnom razvoju“ rekla je direktorka Ristić.
Zavod je, sa 98 zaposlenih, i ove godine dočekao slavu sa dobrim poslovnim rezltatima. U poslednje četiri godine se marljivo radilo na obezbeđenju dobrih finansijskih rezultata i stvaranju sigurnosti za ovu ustanovu.
Od prošle slave do ove se mnogo toga promenilo na bolje. Pored dobrih rezultata ustanova je dobila i nove savremene aparate, dobila je nove akreditovane metode a sve provere je uspešno prošla. Za narednu godinu je u planu dosta toga, da se nabavi još bolja i savremenija oprema, ali i da ustanova postane lider u preventivnoj zaštiti na regionu koji pokriva.
Jučerašnju svečanost svojim nastupom uveličala je i grupa mladih umetnika iz Dečijeg centra Zaječar.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>