Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U Zaječaru za 48 sati palo 80 litara kiše po metru kvadratnom -Beli Timok se približio koti redovne odbrane od poplava
U Zaječaru za 48 sati palo 80 litara kiše po metru kvadratnom -Beli Timok se približio koti redovne odbrane od poplava

U Zaječaru za 48 sati palo 80 litara kiše po metru kvadratnom -Beli Timok se približio koti redovne odbrane od poplava

Na području Zaječara i okoline u poslednjih 48 sati palo je blizu 80 litara kiše po metru kvadratnom.

Štab za vanredne situacije u Zaječaru je, prema rečima Milka Todorovića, pomoćnika gradonačelnika, u pripravnosti i, kako kaže, reagovaće se blagovremeno ako za to bude bilo potrebe.

„Kiša koja je pala proteklih 48 sati jeste prouzrokovala nagli porast vodotokova na teritoriji grada i vodotokova u boljavčkoj i knjaževačkoj opštini. Štab za vanredne situacije u Zaječaru je u pripravnosti već puna četiri dana. Non stop smo na terenu, prati se situacija, upozorenja, prate se najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Srbijavode, kao i Sektora za vanredne situacije. Blagovremeno ćemo reagovati ako za to bude bilo potrebe“, kaže Todorović.

Trenutni nivo Belog Timoka iznosi 120cm, u odnosu na jutrašnje merenje nivo Belog Timoka je porastao za 10cm, dok je nivo Crnog Timoka na koti 140 cm. Svi uzvodni nivoi su u porastu za desetak centimetara, u odnosu na jutros. Linija redovne odbrane od poplava, podsetimo, na Belom Timoku je na koti 140, a na Crnom na koti 250.

Trenutno, na području cele Timočke krajine, pada kiša slabog i umerenog inteziteta.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>