Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U Zaječaru sunčano ali prijatno toplo, u nedelju svežije
U Zaječaru sunčano ali prijatno toplo, u nedelju svežije

U Zaječaru sunčano ali prijatno toplo, u nedelju svežije

Vreme danas će biti promenljivo oblačno i uglavnom suvo, a samo ponegde je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura će biti između 11 i 17 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni.

U Zaječaru danas sunčano ali prijatno toplo. Najviša dnevna tempratura 31 stepen. U nedelju nešto svežije.

Očekuje se da biometeorološke prilike povoljno utiču na većinu hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom i glavobolja. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi uz adekvatnu zaštitu od UV zračenja.

Sredina jula i smena turista biće uzrok većeg protoka vozila i pojačanog saobraćaja na svim putevima, a posebno ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj. Ukoliko putujete vikendom koristite manje frekventne granične prelaze i pripremite se za moguća duža zadržavanja na graničnim prelazima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na GP Horgoš, puntička vozila, na ulazu u Srbije čekaju oko 60 minuta.
Treba koristiti manje frekventne GP sa Mađarskom, Bački Breg i Kelebiju, a samo za putnička vozila od 7 do 19 časova otvoreni su GP Hrgoš II, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.
Ka Crnoj Gori pored GP Gostun, koristitite GP Jabuka ili Mehov Krš, jer su trenutno zadržavanja na izlazu iz Srbije na GP Gostun oko 50 minuta.
Na ostalim graničnim prelazima, pored pojačanog saobraćaja, zadržavanja su do 30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>