Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U Zaječaru SMOTRA NOSAČA ZVUKA -Sve o istoriji radio difuzije, diskografije, diskofilije…
U Zaječaru SMOTRA NOSAČA ZVUKA -Sve o istoriji radio difuzije, diskografije, diskofilije…

U Zaječaru SMOTRA NOSAČA ZVUKA -Sve o istoriji radio difuzije, diskografije, diskofilije…

Slovenačka kulturna zajednica „Ivan Cankar“ u Zaječaru u saradnji sa muzičkom školom Stevan Mokranjac, diskofilima i ljubiteljima dobre muzike organizuje prvu smotru nosača zvuka.

Smotra nosača zvuka biće organizovana u subotu 13. maja od 11 do 15 sati u dvorani Muzičke škole. Reč je o kulturnom događaju koji se sastoji od izložbe starih gramofona, magnetofona, radio aparata, pojačala, razgovora  o istoriji nosača i prenosa zvuka  (Edison, Tesla, Markoni, Farnsworth, Zworikin…), o istoriji diskografije u svetu i Jugoslaviji, o razvoju diskofilije u Zaječaru (prvi disko klubovi),  o istoriji radio difuzije u svetu, Jugoslaviji i Zaječaru, o estradnoj organizaciji i menadžmentu.

U sklopu smotre biće organizovan i muzički program koji će izvoditi Magdalena Matić Megi na klaviru (Grešvin), kantautor Stevan Jovanović sa gitarom, akustična postava rok grupe „Memento“ i izvođači iz zaječarske muzičke škole.

Program je zamišljen kao kombinacija izložbe, interaktivnih osvrta i iznošenja činjenica i hronoloških podataka od strane zaječarskih eksperata i znalaca prenosa i čuvanja zvuka. Ti osvrti će se kombinovati sa različitom akustičnom muzikom (klavir, gitare) reprodukovanju rekordno prodatih muzičkih i poetskih numera. U realizaciji programa, pored muzičara i voditelja učestvuju zaječarski diskofili, poznavaoci diskografije, rok i druge vrste muzike, rok muzičari, novinari, estradni menadžeri, muzički i kulturni hroničari, elektroničari i radio tehničari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>