Najnovije vesti
Home / Vesti / U Zaječaru promovisan zbornik radova osoba sa invaliditetom „Književnost na dar“
U Zaječaru promovisan zbornik radova osoba sa invaliditetom „Književnost na dar“

U Zaječaru promovisan zbornik radova osoba sa invaliditetom „Književnost na dar“

Povodom 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Radul begovom konaku u Zaječaru sinoć je promovisan zbornik radova osoba sa invaliditetom „Književnost na dar“. Nadahnuto, sa puno emocija ovi mladi ljudi, njihovi roditelji i stariji drugari govorili su svoje stihove, pesme drugih članova udruženja, ali i poznatih pesnika.

Prema oceni stručnjaka ovakvi nastupi utiču na povećanje njihovog samopouzdanja i motivacije za dalji rad. Tema ovogodišnjeg dana osoba sa invaliditetom je “Osnaživanje osoba sa invaliditetom i obezbeđivanje inkluzivnosti i jednakosti”. Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući ravnopravno učešće u društvu.

Na sinoćnjoj promociji potpisan je i protokol o saradnji Narodnog pozorišta Timočke Krajine –Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ sa Društvom obolelih od cerebralne i dečje paralize i Ustanovom za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“. Organizator književne večeri je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Društvom obolelih od cerebralne i dečje paralize i Udruženjem za pomoć osobama sa L. Daun sindromom , a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>