Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U Zaječaru ponovo Novogodišnji turnir u malom fudbalu!
U Zaječaru ponovo Novogodišnji turnir u malom fudbalu!

U Zaječaru ponovo Novogodišnji turnir u malom fudbalu!

Sportski savez grada Zaječara i Sportsko-poslovni centar „Timok“ posle pet godina pauze organizuju Novogodišnji turnir u malom  fudbalu – „Zaječar 2016″.

26. po redu turnir u malom fudbalu počinje  10. i trajaće  do 25. decembra.

Na konferenciji za novinare održanoj u prostorijima Sportskog saveza grada Zaječara rečeno je da se Novogodišnji turnir organizuje u sedam kategorija : cicibani (2008. i mlađi),  mlađi petlići (2006. mlađi), petlići ( 2004. i mlađi), pioniri (2002. i mlađi), kadeti (2000. i mlađi), seniori, a u okviru sedme kategorije takmičiće se i veterani (1976. i stariji).

Pomoćnik gradonačelnika  Zaječara za sport Vladislav Milojević je rekao da mu je zadovoljstvo da ispred grada podrži ovu manifestaciju i napomenuo je da Novogodišnji turnir u Zaječaru nije organizovan  punih pet godina.

„Nekada je ovaj turnir bio veoma popularan i okupljao je veliki broj takmičara, želja nam je da to ponovimo“, rekao je Miliojević.

Ekipe mogu da počnu sa prijavljivanjem već sutra od 11h do 14h, a samo prijavljivanje traje do 8.decembra,  do 12h u prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara ili online na sporsza@mts.rs

Izvlačenje parova zakazano je za 8.decembar u 18h, u hali na Kraljevici.

Igor Božinović generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara naglasio je da Novogodišnji turnir u malom fudbalu ima  za cilj pre svega popularizaciju fudbala kod mlađih kategorija.

„Prioritet su nam deca, i rekreativni sport dece, zbog toga smo rešli da ovaj nekada tradicionalni fudbalski turnir vratimo u okvire našeg grada“, kaže Božinović.

Slađan Žikić direktor  26. Novogodišnjeg turnira je izrazio veliko zadovoljstvo što je Sportski savez grada Zaječara ponovo inicirao ovu priču.

„Zahvaljujem se i gradu Zaječaru koji nam je pružio podršku, želimo da turnir opet bude kao nekada, popularan i dobro posećen. Pozivam ovom prilikom i ekipe iz Boljevca, Bora i Negotina da se prijave i da učestvuju. Važno je da se tradicija ovog turnira održi i ubuduće“, naglasio je Žikić i dodao da će mlađe kategorije igrati vikendom.

Karta za  Novogodišnji turnir u malom fudbalu prodavaće se po ceni od 50 dinarara, dok deca do 10 godina neće morati da plaćaju ulaz.

Cena karata za polufinale i finale biće 100 dinara, s tim što se očekuju i neke robne nagrade.

Kotizacija za Novogodišnji turnir u malom fudbalu za cicibane i mlađe petliće iznosi 2.000 dinara, za petliće i pionire je 2.500 dinara , kadeti će platiti 4.000 dinara  za kotizaciju, seniori 6.000 dinara,  a veterani treba da izdvoje 4.000 dinara.

Nagradni fond Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu:

Kadeti: I mesto 25.000 din., II mesto 12.000 din., III mesto 8.000 din.

Seniori: I mesto 30.000 din., II mesto 20.000 din., III mesto 10.000 din.

Veterani: I mesto 20.000 din., II mesto 10.000 din., III mesto 5.000 din.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare grejanje bi u hali na Kraljevici trebalo da bude obezbeđeno najkasnije do petka, 2.decembra, kako bi se turnir igrao u što optimalnijim uslovima.

 

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>