Najnovije vesti
Home / Vesti / U Zaječaru osnovano Poslovno udruženje „Graditelji Timocke krajine“
U Zaječaru osnovano Poslovno udruženje „Graditelji Timocke krajine“

U Zaječaru osnovano Poslovno udruženje „Graditelji Timocke krajine“

U Zaječaru je osnovano Poslovno udruženje „Graditelji Timocke krajine“, sa cijem unapređenja građevinske delatnosti u istočnoj Srbiji. Za generalnog sekretara izabrana je Ivana Pavlović Ivanović, a u narednom periodu biće izabrano i ostalo rukovodstvo i organi udruženja.

Poslovno udruženje „Graditelji Timočke krajine“ je udruženje osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti građevinarstva u najširem smislu, čulo se na sastanku povodom njegovom osnivanja. Osnovni ciljevi i zadaci Udruženja su aktivnosti na stvaranju uslova i preduzimanju mera za unapređenje građevisnke delatnosti u Zaječaru i Timočkoj krajini.

„S toga, mi u ovom teškom trenutku za građevinarstvo želimo da se udružimo i što lakše prebrodimo probleme i uslove koji nam se nameću. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane arhitekte, projektante, građevinske inženjere, inženjere geodezije, elektro i mašinske inženjere, inženjere zaštite na radu, investitore, izvođače građevinskih radova, agente nekretnina… i ostale koji se bave građevinskom delatnošću na području Grada Zaječara i Timočke krajine, da se učlane u udruženje i daju doprinos pri ostvarivanj osnovnog cilja. Udruženje će se između ostalog, zalagati za zdrave stilove življenja, kako u gradu, tako i u selu, zatim, zalagati za rad na poboljšanju usova života u oblasti komunalne infrastrukture, rad na smanjenju štete od elementarnih nepogoda i postupanje po prvom pozivu u vreme vanrednih situacija, kao što su odbrana od poplava, izrada zaštitnih pojaseva u slučaju požara“, istakla je Ivana Pavlović Ivanović, generalni sekretar udruženja.

Kako je rečeno, udruženje će takođe, raditi na stvaranju uslova na zapošljavanju i angažovanju mladih ljudi kao pomoćne i stručne radne snage, izradu projekta za prekograničnu saradnju.

„Drago mi je što je jedan broj preduzetnika iz našeg grada prepoznao značaj i sve prednosti koje udruživanje nosi sa sobom, i sve benefite koje mogu da ostvare, tako udruženi. Ovako udruženi, biće mnogo konkurentniji na tržištu, sa jedne strane, a sa druge strane ostvariće mnoge druge benefite u smislu nabavke rezervnih delova, goriva, za nabavku mašina, dakle, u svim pogledima oni će sebi olakšati poslovanje, pa će se lakše i brže razvijati, a to je u interesu i preduzetnika, i grada Zaječara, da imamo što jače preduzetnike i da naša privreda ovde bude što jača“, istakao je Saša Ivanović, član Gradskog veća grada Zaječara i dodao da će Grad Zaječar takve inicijative i bilo koji vid udruživanja uvek podržati, i pokušati da obezbedi jednu dobru poslovnu klimu na području grada Zaječara.

One comment

  1. kad pop nema šta da radi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>