Najnovije vesti
Home / Sport / U Zaječaru održani Gradski sportski susreti osoba sa invaliditetom -Pobednici odlaze na takmičenje u Vidin
U Zaječaru održani Gradski sportski susreti osoba sa invaliditetom -Pobednici odlaze na takmičenje u Vidin

U Zaječaru održani Gradski sportski susreti osoba sa invaliditetom -Pobednici odlaze na takmičenje u Vidin

Gradski sportski susreti osoba sa invaliditetom, šesti po redu, održani su  danas u Zaječaru. Takmičari su se na Popovoj plaži nadmetali u ribolovu, dok su u Sportskoj hali na Kraljevici, svoje znanje, učesnici takmičenja pokazali u šahu, pikadu, stonom tenisu i poligonu spretnosti. Pobednici ovog takmičenja odlaze na Međunarodno takmičenje, koje će biti održano u Vidinu, 17. maja. 

Šah, pikado, stoni tenis, ribolov, poligon spretnosti…ovo su samo neke od sportskih disciplina u kojima se mogu takmičiti i osobe sa invaliditetom, što su danas i pokazali na ovoj, sada već, tradicionalnoj sportskoj manifestaciji. Entuzijazam, takmičarski duh i želja za pobedom, nisu  ni ovog puta izostali. Duško Perić, izvršni direktor Udruženja „Dobro drvo“ iz Zaječara, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog organizovanja jedne ovakve manifestacija koja je od velike važnosti osobama sa invaliditetom.

„Glavni cilj organizovanja ovakvih sportskih igara je da se osobe sa invaliditetom druže i da se poveća vidljivost osoba sa invaliditetom, da se na neki način omogući njihovo aktivno učešće u zajednici. To je ono što mi i želimo da pokažemo, da oni mogu. I oni su ljudi koji mogu i žele da učestvuju i daju svoj neki maksimum“, rekao je Perić.

Grad Zaječar, zajedno sa Sportskim savezom, nastavlja da podržava ovakve i slične manifestacije, a prema rečima Igora Božinovića, generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zaječara, u narednom periodu će se ovo sportsko takmičenje sigurno podići na neki viši nivo.

„Očekuje se da naredne godine ovu sportsku aktivnost podignemo na viši nivo, da neko od paraolimpijaca dođe i bude promoter ovih takmičenja, da tim ljudima koji se bave sportom, a koji se nalaze u takvoj situaciji, pružimo maksimum koji možemo da im pružimo u ovo trenutku.  Imamo punu podršku lokalne samouprave“, rekao je Božinović.

Do sada je ova sportska manifestacija bila organizovana kao projektna aktivnost, dok je sada, po prvi put, organizator takmičenja Sportski savez grada Zaječara.

„Ova aktivnost je ranije bila projektnog karaktera, dok prvi put ove godine, ovo već nije projekat, već nešto što je veoma bitno za naš grad i to je prepoznato od strane Gradske uprave i Sportskog saveza grada Zaječara, pa je samim tim uvršteno u redovne igre kalendara sportskih aktivnosti našeg grada, u koje su uključene i osobe sa invaliditetom“, istakao je Vlada Marković, sekretar Crvenog krsta u Zaječaru.

Organizator sportskog takmičenja osoba sa invaliditetom je Sportski savez grada Zaječara, u saradnji sa Crvenim krstom i Udruženju „Dobro drvo“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>