Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U Zaječaru održana druga sednica Parlamenta privrednika
U Zaječaru održana druga sednica Parlamenta privrednika

U Zaječaru održana druga sednica Parlamenta privrednika

U Privrednoj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, održana je druga sednica Parlamenta privrednika, na kojoj su prezentovana tekuća privredna kretanja u regionu i VI kvartalna analiza propisa.

Nermina Ljubović, zamenik generalnog sekretara,PKS je na sednici istakla značaj jedinstvenog komorskog sistema i mogućnostima Zakona o privrednim komorama, kao mehanizma za izmene i unapređenje regulatornog okvira i stvaranja kvalitenijeg privrednog ambijenta u Srbiji.

Kristina Đurić, zamenica direktora pravno-političkog odeljenja PKS je prezentovala VI kvartalnu analizu propisa i pozvala sve privrednike da se aktivnije uključe u procese donošenja propisa od značaja za privredu.

U diskusiji je istaknuto da se od jedinstvenog komorskog sistema očekuje mnogo veći uticaj na državu, ali i pomoć u prevazilaženju problema u svakodnevnom poslovanju.
Na sednici je istaknut značaj i neophodnost inicijativa privrede za unapređenje poslovanja kao i mogućnost Privredne komore Srbije da, kroz predstavnike u radnim grupama zakonodavnih tela, utiče na realizaciju istih.

Na kraju sednice su uručene plakete u okviru akcije „Bitka za znanje“, čiji je cilj uvođenje novih tehnologija u obrazovanju. Bitka za znanje je nastavak akcija Bitka za bebe i Bitka za porodilišta iza kojih stoji Fond B92 i ima za cilj da sve osnovne škole u Srbiji dobiju dovoljan broj nastavnih alata – mBot robota, uz pomoć kojih će deca moći da uče da programiraju.

Ovom prilikom su plakete uručene kompanijama koje su nesebično pomogle ovoj akciji FPM Agromehanika Boljevac, Rakita Exploration Bor, Termovent komerc Knjaževac, PKS – RPK Zaječar, VIP Mobile Beograd i Elixir Prahovo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>