Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U ZAJEČARU HUMANOST NA DELU! Deci korisnika Narodne kuhinje podeljena sportska oprema
U ZAJEČARU HUMANOST NA DELU! Deci korisnika Narodne kuhinje podeljena sportska oprema

U ZAJEČARU HUMANOST NA DELU! Deci korisnika Narodne kuhinje podeljena sportska oprema

U velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru organizovana je podela dodatne sportske opreme deci korisnika Narodne kuhinje.

Crveni krst Zaječar je na osnovu višegodišnjeg rada na Programu za inkluziju romske dece i dece iz osetljivih grupa kao i kroz rad sa korisnicima Narodne kuhinje i uključivanje njihove dece u razne aktivnosti i radionice, prepoznao potrebu za veću podršku marginalizovanim porodicama sa decom prvenstveno u smislu zadovoljavanja osnovnih uslova za život, socijalizacije i integracije dece u društvo kao i usvajanje zdravih stilova života i navika.

Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport je ovim putem izrazio veliko zadovoljstvo što je Grad deo cele akcije i najavio podršku za sve naredne slične aktivnosti.

- Jako je važno da se svi uključimo, i važno je da u budućnosti obezbedimo sredstva. Mi imamo dobre sportiste koji mogu takođe u vidu humanitarnih akcija da daju svoj doprinos. Važno je da se deca bave sportom, i zbog zdravog tela ali i zdravog duha. Danas sam posebno uzbuđen, jer za mene je poražavajuća činjenica da neka deca nemaju finansijske mogućnosti da se bave sportom, ali naša je obaveza da se pozabavimo time, da im pomognemo i obezbedimo sredstva i osnovne stvari. Hvala sportskim klubovima koji su pomogli, nadamo se da će ih u budućnosti biti još više.

Nakon podele održan je i sastanak sa trenerima klubova u kojima deca treniraju.

Podršku celom programu pružili su sportski klubovi našeg grada: FK “Timok“, KK “BIN“, KK „Timok“, OK „Zaječar“, Karate klub „Lavlje srce“.

Grad Zaječar pružiće podršku ovakvim akcijama, jer je vrlo važno da se deca integrišu u društvo, da se sklone sa ulice i da se smanji mogućnost njihovog rizičnog ponašanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>