Najnovije vesti
Home / Vesti / U Zaječaru danas promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima
U Zaječaru danas promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima

U Zaječaru danas promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, pre podne u većini mesta sa dužim sunčanim periodima, samo u brdsko-planinskim predelima mestimično sa snegom. Po podne na severu, a uveče i tokom noći i u centralnim i istočnim krajevima doći će do jačeg naoblačenja sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), uz lokalnu pojavu poledice, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -7 do -1, a najviša od 0 do 5 stepeni Celzijusa.

U Zaječaru danas promenljivo oblačno vreme, sa dužim sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena. U sredu slično vreme, promenljivo oblačno sa kratkotrajnim sunčanim intervalima tokom dana. Minimalna temperatura 0, najviša dnevna 4 stepena. 

Putevi prvog prioriteta u Timočkoj krajini su vlažni, putevi drugog prioriteta su mokri i mestimično ima zaostalog snega od 2 do 3 centimetra, dok na putevima trećeg prioriteta, snega ima do 5 centimetara. Vidljivost je dobra, osim na Čestobrodici gde je smanjena na 50 metara.

Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. Zabrana kretanja teretnog saobraćaja uvedena je preko Crnog Vrha, a zbog jakog vetra, ima snežnih nanosa do 50 centimetara, koji mogu da dovedu do povremenog zastoja u saobraćaju. Zabrana kretanja teretnog saobraćaja preko Čestobrodice, juče je ukinuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>