Najnovije vesti
Home / Vesti / U Zaječaru danas oblačno sa slabim snegom, od ponedeljka LEDENI DANI
U Zaječaru danas oblačno sa slabim snegom, od ponedeljka LEDENI DANI
Foto: Pixabay

U Zaječaru danas oblačno sa slabim snegom, od ponedeljka LEDENI DANI

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno, ujutru ponegde sa slabom kišom ili susnežicom, a tokom dana uglavnom suvo. U Timočkoj Krajini oblačno i hladno uz provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama istočne Srbije mestimično i jak, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 0 do 3 stepena, najviša dnevna od 5 do 9, u Timočkoj Krajini oko 2 stepena.

U Zaječaru danas oblačno povremeno sa slabim snegom. Najviša dnevna temperatura 1 u plusu. Za subotu meteorolozi najavljuju slab neg tokom dana i u večernjim satima. Minimalna temepratura -3, najviša dnevna 1 stepen. 

Meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na „ledene dane“ od 25. februara do 1. marta, navodeći da će temperature u tom periodu biti od minus 12, do minus pet tokom noći i ujutru, a najviše u toku dana između minus 6 i minus 2 stepena Celzijusa.

Saobraćaj je umerenog intenziteta, ali pošto je kraj radne nedelje, u prvim popodnevnim satima može se očekivati pojačan saobraćaj na svim putevima u zemlji, a najviše ka skijalištima, vikend naseljima ili zimskim turističkim centrima, saopštio je Auto moto savez Srbije. Jutros u Srbiji, prema RHZM, nema padavina, a temperature su u većini mesta iznad nule.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta, naveo je AMSS.

Putevi prvog prioriteta u Timočkoj krajini su mokri, na putevima drugog prioriteta ima snega do 2 centimetra, dok na putevima trećeg prioriteta ima snega od 5 do 10 centimetara. Vidljivost je dobra osim na prevojima i kotlinama gde dolazi do pojave magle pa je vidljivost smanjena od 50 do 100 metara. Učestalih sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. Zbog preprečavanja cisterene, državni put Brestovac – Marinovac neprohodan je do 18 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>