Najnovije vesti
Home / Vesti / U Zaječaru danas oblačno i hladnije, narednih dana kiša
U Zaječaru danas oblačno i hladnije, narednih dana kiša

U Zaječaru danas oblačno i hladnije, narednih dana kiša

Danas će u celoj zemlji biti oblačno s kišom i hladnije, uz slab i umeren vetar, ujutro južni, a zatim severozapadni, a temperatura će se kretati od osam stepeni ujutro a tokom dana će biti u postepenom padu.

U Zaječaru danas promenljivo oblačno vreme i nešto hladnije. Najviša dnevna temperatura 7 stepeni. U sredu oblačno i hladno, ujutru sa maglom. Minimalna temperatura 1, najviša dnevna 2 stepena.

U četvrtak i petak u Srbiji oblačno i malo toplije, mestimično sa kišom, u planinama sa snegom. U subotu oblačno i hladnije s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Od nedelje suvo i toplije.

Vozače ovog jutra na pojedinim deonicama očekuju magla i sumaglica, zbog čega bi trebalo da prilagode vožnju uslovima na putu i budu oprezni, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Za razliku od prethodnog dana, meteorolozi za danas najavljuju nešto niže dnevne temperature i kišu u nižim predelima, dok se na planinama može očekivati i sneg. Oscilacije u temperaturi i česte promene vremena donose i odrone, pre svega na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure, u planinskim predelima, a ima ih i na ulazu i izlazu iz tunela.

Prema poslednjim informacijama „Puteva Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Nema dužih zadržavanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.

Kamioni na prelazu Horgoš čekaju osam sati, na Kelebiji i Batrovcima četiri, a na izlazu iz zemlje na prelazu Bačka Palanka dva sata.

Putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta u Timočkoj krajini su delimično vlažni, vidljivost je dobra, dok sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdpaskoj magistrali. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>