Najnovije vesti
Home / Vesti / U Zaječaru danas i preko 20 stepeni, za USKRS PREOKRET!
U Zaječaru danas i preko 20 stepeni, za USKRS PREOKRET!

U Zaječaru danas i preko 20 stepeni, za USKRS PREOKRET!

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom do 25 stepeni, a uveče i tokom noći se očekuje postepeno naoblačenje. Prema prognozi RHMZ, vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od 3 do 12, a najviša od 21 do 25 stepeni. Uveče i noću očekuje se postepeno naoblačenje.

Četvrtog aprilskog danas u Zaječaru sunčano i toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom oko 22 stepena. U četvrtak promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčevim intervalima, tokom dana moguća pojava kratkotrajne kiše. Minimalana tempratura 13, najviša dnevna 21 stepen. 

U četvrtak se prognozira naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom i manjim padom temperature. Sledećeg dana, u petak, biće oblačno s kišom i hladnije. U subotu ujutro očekuje se prestanak padavina i razvedravanje i tokom dana biće pretežno sunčano i toplije. Zatim do 11. aprila biće pretežno sunčano i toplo sa temperaturom iznad prosečnih vrednosti.

Period lepog vremena sa pravim prolećnim karakteristikama i prijatnim dnevnim temeparturama vozačima donosi lakšu i sigurniju vožnju. Ipak, na putevima je pojačan intezitet saobraćaja.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza zadržavanja su oko 30 minuta. Na teretnim terminalima se na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj na GP Horgoš čeka oko pet sati, na prelazu Kelebija četiri sata.

Na prelazima sa Hrvatskom se na Batrovcima na izlazu čeka oko deset sati, na prelazu Šid i Bogojevo oko pet.

Zadržavanje je posledica mera pojačane granične kontrole, koju granični organi Republike Hrvatske sprovode nad svim TMV na ulazu u Hrvatsku, a slično je sa Mađarskom. Inače, najopterećeniji su auto-putevi ka jugu, severu i zapadu Srbije, a slično je i na magistralnim putevima koji vode prema svim našim regionima i omiljenih turističkim destinacijama naših građana.

Vanrednih prekida i zastoja u saobraćaju nema, a bez zadržavanja prolazi se i na naplatnim stanicama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>