Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U Zaječaru danas do 38 stepeni! Narednih dana PAKLENE VRUĆINE!
U Zaječaru danas do 38 stepeni! Narednih dana PAKLENE VRUĆINE!

U Zaječaru danas do 38 stepeni! Narednih dana PAKLENE VRUĆINE!

Do petka u celoj zemlji, a u subotu u južnim i istočnim krajevima, biće veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 35 do 40 C, ponegde i do 42 C, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Danas će u Srbiji preovlađivati sunčano i toplo, samo u severnim i zapadnim krajevima, uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom, uglavnom ujutru i pre podne. Vetar će biti umeren i jak, južni i jugozapadni, na planinama sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura od 16 do 25 C, najviša dnevna od 32 do 38 C.

U Zaječaru danas nakon svežeg i kišovitog jutra, sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom i do 38 stepeni. Narednih dana temperatura i do 40 stepeni.

Na državnim putevima I i II reda van većih gradova vozače danas očekuje umeren intezitet saobraćaja i dobra prohodnost, bez zadržavanja na naplatnim rampama, ali sa velikim brojem deonica na kojim je zbog radova izmenjen režim saobraćaja.

U Srbiji će i danas biti temperature oko 38-og podeoka, Auto-moto savez Srbije vozačima savetuje da na put kreću odmorni i izbegavaju vožnju u najtoplijem delu dana.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Teretna motorna vozila se na izlazu iz Srbije na GP Horgoš zadržavaju oko 150 minuta, a na GP Kelebija oko 60 minuta.

Počeli su radovi na sanaciji mosta preko Dobrave, na državnom putu I B reda broj 21, deonica Šabac- Požega. Saobraćaj će se za vreme izvođenja radova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila do 5t. Za sva vozila preko 5t obavezno je korišćenje obilaznog puta prema postavljenoj adekvatnoj saobraćajnoj signalizaciji. Planirani rok završetka radova je 15.08.

U toku su radovi na rekonstrukciji i uređenju pružnih prelaza na državnom putu I B reda broj 28, deonica Banja Koviljača – Mali Zvornik. Saobraćaj se za vreme izvođenja radova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Danas od 7 do 17 sati izvodiće se radovi, na državnom putu II B reda broj 347, na deonici Zaklopača-Vrčin-Avalski put, od Mostarske do Sremačke ulice, u naselju Vrčin.

Do 30. jula zbog radova na redovnom održavanju kolovoza na auto-putu, drž. putu IA reda broj 1, od Horgoša ka Novom Sadu, od petlje Jug Subotica do Čantavara, saobraćaj će biti preusmeren sa desne na levu kolovoznu stranu, tako što će se stranom auto-puta ka Novom Sadu, saobraćaj odvijati dvosmerno. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 29. juna do 6. jula izvodiće se radovi na struganju i asfaltiranju oštećenog kolovoznog zastora na državnom putu I B reda broj 26, deonica Beograd-Obrenovac, u zoni klizišta Umka. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Produženi su radovi u sklopu druge faze rehabilitacije državnog puta IA reda broj 1. do 06. jula na deonica Novi Sad – Beograd, kod Sentandrejskog mosta. Radovi se izvode u desnoj kolovoznoj traci u smeru ka Beogradu.

Za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka, a vozila se kreću levom preticajnom trakom iz pravca Subotice ka Beogradu, dok se iz suprotnog smera saobraćaj odvija voznom saobraćajnom trakom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>