Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U zaječarskoj biblioteci priređena SVEČANOST POVODOM NOVOGODIŠNJIH I BOŽIĆNIH PRAZNIKA
U zaječarskoj biblioteci priređena SVEČANOST POVODOM NOVOGODIŠNJIH I BOŽIĆNIH PRAZNIKA

U zaječarskoj biblioteci priređena SVEČANOST POVODOM NOVOGODIŠNJIH I BOŽIĆNIH PRAZNIKA

Poslednji kulturni događaj u 2017. godini zaječarska Biblioteka upriličila je u čast dece i za decu. Najmlađi sugrađani imali su priliku da u Čitalištu biblioteke pogledaju program pripremljen povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Dečije odeljenje Biblioteke, pozvalo je svu decu, bez obzira na uzrast, da napišu pismo Deda Mrazu sa svojim željama, molbama i problemima. Na adresu Biblioteke stiglo je mnoštvo radova u vidu poruka, crteža, pesama ili priča iz svih gradskih i seoskih osnovnih škola i ŠOSO „Jelena Majstorović“. Od svih radova napravljena je izložba, a najinteresantnijima dodeljene su diplome.

U programu su učestvovali Teodora Jović i Milica Dimitrijević, učenice četvrtog razreda OŠ „Ljuba Nešić“ i Jovan i Marta učenici osmog razreda OŠ „Desanka Maksimović“. Oni su izveli i kratak igrokaz „Kako je Deda Mraz dobio bradu“. Deda Mraz i Gospođa Mrazica su, na veliku radost mališana, pročitali neka pisma i poslužili ih čokoladicama, koje su za njih spremili.

Na zadovoljstvo mališana i radnika zaječarske Biblioteke, na najlepši način, zaokružena je 2017. godina, koja je obilovala mnoštvom kulturnih, obrazovnih, društvenih i književnih događaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>